ΛΑΡΙΣΑ

Επί τάπητος οι ελλείψεις κτηνιάτρων και ο εμβολιασμός για μελιταίο

Με τον διευθυντή της κτηνιατρικής Θεσσαλίας συναντήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Συνάντηση με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Γκουντέλα, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς του νομού που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δραματική έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και η καθυστέρηση της προμήθειας του εμβολίου REV-1 για το μελιταίο πυρετό των αιγοπροβάτων που έπρεπε να γίνει πριν τις εκλογές της 6ης Μάιου 2012.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και του προγράμματος προσαρμογής που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, η λύση του εγκεκριμένου κτηνίατρου που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα ίσως αποτελέσει την προσφορότερη λύση τη στιγμή αυτή για τις ελλείψεις κτηνιάτρων».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της προμήθειας του εμβολίου για το μελιταίο των αιγοπροβάτων, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «η λύση που δρομολογούμε στο ΥΠΑΑΤ είναι ο διπλός εμβολιασμός από το Νοέμβριο και μετά, κατά τον οποίο θα εμβολιαστούν και τα νέα αιγοπρόβατα τα οποία θα κρατηθούν για αναπαραγωγή».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις