ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διαμαρτύρονται για τις αποσπάσεις οι Τρικαλινοί δάσκαλοι

Αποδίδουν ευθύνες στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης

Δεν εγκρίθηκε καμία απόσπαση, παρά το ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε αιτηθεί την κάλυψη τουλάχιστον 60 κενών θέσεων.

Καταγγέλλουν την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας οι συνδικαλιστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις ούτε καν εκλεγμένων αυτοδιοικητικών (π.χ. του προέδρου της Κοινότητας Δενδροχωρίου κ. Μπ. Παπαχρήστου ή του μέλους του Τ.Σ. Βαλτινού κας Κ. Παπακώστα κ.α.) σε μια πρωτοφανή αδιαφορία προς την εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων.

Ο εκλεγμένος στο ΠΥΣΠΕ κ. Αντώνης Μπριάζας, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Τρικάλων κ. Σεραφείμ Ψαρράς καταγγέλλουν για μεθοδεύσεις την περιφερειακή διευθύντρια κα Πράντζου (μιας και την ίδια ώρα εγκρίθηκαν δεκάδες αποσπάσεις στη Λάρισα) εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που δέχθηκε τις δικές της εισηγήσεις, παραβλέποντας τις δικές τους, καθώς και τις πραγματικές ανάγκες του Νομού Τρικάλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δασκάλων κ. Χρ. Τρικάλης που ζητά από το Υπουργείο να παρακάμψει τις εισηγήσεις της κας Πράντζου και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Τρικαλινών εκπαιδευτικών. Οι δάσκαλοι ετοιμάζονται για δυναμικές αντιδράσεις, με προσφυγή στον Άρειο Πάγο (!) και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στις 9 π. μ. της Δευτέρας, ενώ ήδη ενημέρωσαν σχετικά τους βουλευτές του Νομού για την κατάφορη αδικία εις βάρος Τρικαλινών δασκάλων.

(trikalavoice.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις