ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αποτυχημένη πρεμιέρα των αθλητών μας στο στίβο

Σήμερα η Ελλάδα πανηγυρίζει για τα επόμενα μετάλλιά μας στην κωπηλασία!

Χωρίς κάποια σημαντική διάκριση ή επιτυχία για τους Έλληνες αθλητές ολοκληρώθηκε η έβδομη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Από τις παρουσίες των εκπροσώπων μας ξεχώρισε αυτή της κολυμβήτριας, Νόρα Δράκου, στα 50μ. ελεύθερο που προκρίθηκε στον ημιτελικό όμως εκεί δεν μπόρεσε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Εκτός συνέχειας όλοι οι αθλητές του στίβου που συμμετείχαν στην πρώτη ημέρα των αγωνισμάτων μεταξύ των οποίων και οι Τσάτουμας και Ιακωβάκης.

Δεν ήταν καλή ημέρα για τους Έλληνες αθλητές του στίβου.

Ο Λούης Τσάτουμας με καλύτερο άλμα στα 7.87μ. στον προκριματικό, δεν έπιασε το όριο (8.10μ.) για τον τελικό ενώ ούτε η επίδοσή του επέτρεψε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος καθώς τερμάτισε 16ος.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης δεν πήρε την πρόκριση στα τελικά της σφαιροβολίας και με βολή στα 19,24μ. κατετάγη 25ος.

Εκτός ημιτελικών στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών έμεινε ο Περικλής Ιακωβάκης που με 50.27 τερμάτισε πέμπτος στην πέμπτη προκριματική σειρά.

Χωρίς εκπρόσωπο στο τριπλούν έμεινε η Ελλάδα καθώς ούτε η Αθανασία Πέρρα ούτε η Νίκη Πανέττα κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν μπόρεσε στην σφυροβολία να κάνει μία βολή που θα τον οδηγούσε στον τελικό του αγωνίσματος. Έτσι με 67,19μ. έμεινε στην 37η θέση.

Εκτός ημιτελικών στα 100μ. των γυναικών έμεινε η Μαρία Μπελιμπασάκη η οποία με χρόνο 11.63 τερμάτισε έκτη στην έβδομη προκριματική σειρά.

Όσο για την Σοφία Υφαντίδου που αγωνίζεται στο έπταθλο μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων αγωνισμάτων την πρώτη ημέρα (100μ. εμπόδια, ύψος, σφαιροβολίας, 200μ.) βρίσκεται στην 35η θέση με 3.364 βαθμούς.

Στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 50μ. ελεύθερο όμως εκεί δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό τερματίζοντας τελευταία στη σειρά της. Εκτός ημιτελικών έμεινε στο ίδιο αγώνισμα η Νέρι Νιανγκουάρα.

Όσον αφορά στην ιστιοπλοΐα δεν άλλαξε κάτι σημαντικά για τους Έλληνες που συμμετείχαν. Οι Παπαθανασίου/Τσότρας στα Star κατετάγησαν 14οι καθώς ολοκλήρωσαν τις ιστιοδρομίες τους, το ίδιο και ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn. Στα 49er οι Δήμου Πατενιώτης βρίσκονται 20οι έπειτα από 11 ιστιοδρομίες, στα 470 οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος είναι 13οι έπειτα από 4 ιστιοδρομίες, στα Laser Radial η Άννα Αγραφιώτη είναι 33η έπειτα από 8 ιστιοδρομίες και στα Laser ο Βαγγέλης Χειμώνας είναι 28ος έπειτα από 8 ιστιοδρομίες.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΕΡΑΣ

Σούπερ Σάββατο στο Λονδίνο! Το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο ενδέχεται να αποκτήσει… καλή παρέα σήμερα.

Η χώρα μας διεκδικεί δύο μετάλλια στο Ίτον Ντόρνεϊ, στην εγκατάσταση που φιλοξενεί την κωπηλασία. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου αγωνίζονται στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12.00). Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στο αγώνισμα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου στον τελικό της τετράκωπου άνευ (12.30) και πρόκειται για ένα πλήρωμα με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Αυλαία για την ελληνική συμμετοχή και στην ποδηλασία πίστας με τον Ζαφείρη Βολικάκη να συμμετέχει (12.00) στα προκριματικά του σπριντ στην καλύτερη ίσως πίστα στον κόσμο.

Στον στίβο η Σοφία Υφαντίδου θα συνεχίσει τις προσπάθειες της (12.05) στο έπταθλο, το οποίο ολοκληρώνεται το βράδυ. Την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ θα διεκδικήσει (12.20) η Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές με τη Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη και την Κατερίνα Στεφανίδη. Στο απογευματινό πρόγραμμα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα λάβει μέρος στα 20χλμ. βάδην (19.00).

Στο Γουέιμάουθ ολοκληρώνονται μια μια οι κατηγορίες της ιστιοπλοΐας. Τις τελευταίες κούρσες τους θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο (14.00) ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial. Μετά από ξεκούραση μιας ημέρας συνεχίζουν τον αγώνα τους στα RS:Χ η Αγγελική Σκαρλάτου (14.00) και ο Βύρων Κοκκαλάνης (16.00). Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος συνεχίζουν στα 470.

Τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά θα αναζητήσει η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία.

Τέλος, τις ελληνικές συμμετοχές κλείνει ο μοναδικός εκπρόσωπος μας στην άρση βαρών, Δαυίδ Καβελασβίλι. Αγωνίζεται στο Β’ Γκρουπ των 94 κιλών (17.30).

(sportfm.gr – sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις