ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελπίδες για δύο ελληνικά μετάλλια στην κωπηλασία

Αρχίζει σήμερα ο στίβος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου

Τελικά, το νερό μας… πάει! Η κωπηλασία συνέχισε να κρατά ψηλά τη σημαία και το ηθικό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς μας έδωσε δύο συμμετοχές σε τελικούς και ισάριθμες ελπίδες για μετάλλια.

«Σεφτέ» στις νίκες και για την Εθνική πόλο, 11-4 το Καζακστάν.

Συνέχισαν να εντυπωσιάζουν Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, αφού προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών που θα διεξαχθεί το Σάββατο, πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Ανάλογες ελπίδες γέννησε και η παρουσία των Παπαχρήστου, Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, αφού κι εκεί θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του Σαββάτου.

Μετά τις εντυπώσεις, η Εθνική πόλο κέρδισε και τους βαθμούς της νίκης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 11-4 του Καζακστάν και έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αντίθετα, δεν ήταν καλά τα νέα της ημέρας στην πισίνα όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της κολύμβησης. Ο Γιάννης Καλάργαρης κατέλαβε την 30η θέση της γενικής κατάταξης στα 50 μέτρα ελεύθερο ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης κατετάγη 40ος στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Στην ιστιοπλοΐα, το δίδυμο Δήμου/Πατενιώτη παρέμειναν στην 20η θέση στην κατηγορία 49er.

Δεν αποδείχθηκε καλή ημέρα η Πέμπτη ούτε για τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα, οι οποίοι έπεσαν στην 13η θέση στα Star.

Από την ίδια θέση (13η), αλλά στα Finn θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και ο Γιάννης Μιτάκης μετά από 8 ιστιοδρομίες.

Ελαφρώς καλύτερη πορεία για τους Καμπουρίδη/Παπαδόπουλο στα 470, αφού οι Έλληνες ιστιοπλόοι βρίσκονται στην 11η θέση.

Στα RS-X η Αγγελική Σκαρλάτου συνεχίζει να καταλαμβάνει την 16η θέση της κατάταξης ενώ στην ίδια κατηγορία, αλλά στους άνδρες, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης έχασε έδαφος και βρίσκεται πλέον στην 7η θέση.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Με το στίβο να μπαίνει στο πρόγραμμα των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου συνεχίζονται οι ελληνικές συμμετοχές την έβδομη ημέρα.

Οκτώ Έλληνες αθλητές θα μπουν στο… στίβο την Παρασκευή ενώ τις προσπάθειές τους στην ιστιοπλοΐα θα συνεχίσουν άλλοι εννέα.

Εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα και στην κολύμβηση και μάλιστα διπλή.

Οι προσπάθειες της ελληνικής αποστολής στο στίβο θα ξεκινήσουν στις 12:00 με τα προκριματικά της σφαιροβολίας όπου συμμετέχει ο Μιχάλης Σταματόγιαννης.

Στις 12:05 θα τρέξει στα 100μ. με εμπόδια του επτάθλου η Σοφία Υφαντίδου, ενώ στις 13:15 θα ακολουθήσει το ύψος, στις 21:00 η σφαιροβολία και στις 22:45 τα 200μ, επίσης για το έπταθλο.

Είκοσι λεπτά αργότερα (12:25) λαμβάνουν μέρος στα προκριματικά του τριπλούν οι Αθανασία Πέρρα και η Νίκη Πανέττα.

Στις 13:15 στον πρώτο γύρο των 400μ. με εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία θέση για τον ημιτελικό του Σαββάτου. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι έξι καλύτερες επιδόσεις από το σύνολο των σειρών.

Τη… σκυτάλη θα πάρει ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στα προκριματικά της σφυροβολίας.

Το απόγευμα η σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των 100μ. ενώ στις 21:50 θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του στα προκριματικά του μήκους των ανδρών ο Λούης Τσάτουμας.

Δράση και στην κολύμβηση. Νέρι Νιανγκουάρα και Νόρα Δράκου συμμετέχουν στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο που ξεκινούν στις 12:00 με την πρώτη να κολυμπά στον δεύτερο, και την δεύτερη στον έβδομο διάδρομο της όγδοης σειράς.

Φουλ δράση και στην ιστιοπλοΐα για τους Έλληνες εκπροσώπους:

* Στην κατηγορία 49er οι Δήμου/Πατενιώτης (20οι έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσουν με την 9 (15:30), 10η (16:15) και 11η ιστιοδρομία (17:00)

* Στην κατηγορία Star οι Παπαθανασίου/Τσότρας (13οι έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσουν με την 9η (14:05) και την 10η ιστιοδρομία (15:20).

* Στην κατηγορία Finn ο Μιτάκης (13ος έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσει με την 9η (14:00) και 10η ιστιοδρομία (15:15)

* Στην κατηγορία 470 οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος (11οι έπειτα από 2 ιστιοδρομίες) θα ξεκινούν την προσπάθειά τους με την 3η (14:05) και 4η

ιστιοδρομία (15:20)

* Στην κατηγορία Laser Radial η Αγραφιώτη (34η έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσει με την 7η (15:35) και 8η ιστιοδρομία (16:50)

* Στην κατηγορία Laser ο Χειμώνας (27ος έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσει με την 7η (14:00) και 8η ιστιοδρομία (15:30)

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις