Στοχευμένα επιχειρησιακά σχέδια για τις νησιώτικες περιοχές της Θεσσαλίας

Δημοσιεύθηκε στις: 2 Αυγούστου 2012, 11:50

Παρουσιάζονται από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό

Την παρουσίαση δυο στοχευμένων Επιχειρησιακών Σχεδίων που απευθύνονται στις νησιωτικές περιοχές της Θεσσαλίας διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή διοργανώνουν στις Β. Σποράδες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης και της ενημέρωσης των φορέων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– Παρασκευή 3/8/2012 ώρα 11:00 π. μ:  Εκδήλωση «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό» – Δημαρχείο Αλόννησου

– Σάββατο 4/8/2012 ώρα 10:30 π. μ:  Εκδήλωση για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» – Δημαρχείο Αλόννησου

– Δευτέρα 6/8/2012 ώρα 12:30 π. μ.:  Εκδήλωση για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας» – Αίθουσα Ξενοδοχείου AIOLOS στη Σκόπελο

– Τρίτη 7/8/2012 ώρα 20:00: Εκδήλωση για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας»– Δημαρχείο Σκιάθου

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό στις οποίες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Δημόσιοι, Επαγγελματικοί και Κοινωνικοί Φορείς των νησιών, στο πλαίσιο διαβούλευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του νησιωτικού χώρου χρηματοδοτεί την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος & Νήσος Παλαιό Τρίκερι).

Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και την ενδοπεριφερειακή κοινωνική και οικονομική συνοχή, τη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε νησιού».

Παράλληλα το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό,  χρηματοδοτείται από την Τεχνική Βοήθεια του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και αφορά στον καθορισμό και σχεδιασμό του έργου Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό, προκειμένου με την ωρίμανσή του να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Γενικός στόχος του έργου είναι η προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των περιοχών αναφοράς, που μπορεί να αποτελέσει πηγή αύξησης της τουριστικής κίνησης και του εισοδήματος στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ