ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις 200 προσλήψεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι πληροφορίες για το νέο σχολικό έτος, όσον αφορά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις πιστώσεις των αναπληρωτών.

Ο αριθμός των προσλήψεων δεν θα ξεπεράσει τις 200 για δασκάλους και καθηγητές, σύμφωνα με το «Έθνος». Ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι συνολικά 200».

Επίσης, ο κ. Μπράτης υποστηρίζει ότι οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές ανέρχονται περίπου σε 12.500 για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή, όταν πέρυσι είχαν εγκριθεί 15.000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάντως, ο αριθμός των αναπληρωτών ενδέχεται να αυξηθεί, αν υπάρξουν και προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες την περασμένη σχολική χρονιά είχαν φτάσει κοντά στις επτά χιλιάδες.

Αυτοί που πλήττονται, πέρα από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, είναι φυσικά οι μαθητές, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με κενά στις τάξεις και ελλείψεις στο σχολικό τους πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις