ΛΑΡΙΣΑ

«Μειώνουν ξανά τα δημοτικά τέλη για τους βιομήχανους»

Ανακοίνωση – καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει τη  δημοτική αρχή (στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ) που στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε τη μείωση των τελών φωτισμού και καθαριότητας για 43 ακόμη επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής Μακρυχωρίου και μάλιστα σε ποσοστό  30% – 40% .

Έχει  προηγηθεί μείωση σε άλλες 2 εταιρείες (BETTINΑ, SILKE COLOUR).

Οι βιομήχανοι θα πληρώνουν από 1,40 μόλις 0.98€ το τμ! Και μάλιστα για τις μεγάλες επιχειρήσεις η έκπτωση θα φτάνει το 40% και θα πληρώνουν μόλις 0,84€ το τμ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή έχει αυξήσει για το 2012  τα δημοτικά τέλη για τους κατοίκους του δήμου από 60% μέχρι και 100%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας μικροκαταστηματάρχης  στη δημοτική ενότητα Κάτω Ολύμπου θα πληρώνει 2,30€ το τμ ,στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες 1,40€ το τμ  και για τις κατοικίες 1,20€-1,40€ το τμ

Το ποσό που χαρίζουν στους βιομήχανους (ξεπερνάει τις 80.000€) θα πληρωθεί από τα ταμεία του Δήμου δηλαδή από τους άγρια φορολογούμενους εργαζόμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες της περιοχής.

Είναι πραγματικά πρόκληση σήμερα που η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) σε συνεργασία με τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση πετσοκόβουν   μισθούς συντάξεις  και δικαιώματα των εργαζόμενων κάνοντας τους βιομήχανους να τρίβουν τα χέρια τους από τα κέρδη που αποκομίζουν και που φτάνουν στις μεγαλύτερες από αυτές σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. (ΟΛΥΜΠΟΣ) η δημοτική αρχή Τεμπών, να τους μειώνει τα δημοτικά τέλη.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση το γεγονός ότι οι μεγάλες βιομηχανίες που ωφελούνται περισσότερο από τη μείωση των τελών  έχουν εφαρμόσει περικοπές στους μισθούς που φτάνουν και το 50%.

Ανάγκη για μείωση των τελών με προοπτική την κατάργησή τους έχει σήμερα ο άνεργος , ο εργαζόμενος που βλέπει κάθε μέρα να μειώνεται .ο μισθός του, ο αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας του δήμου μας.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να καταργηθούν τώρα τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους , τους χαμηλοσυνταξιούχους και να μειωθούν για τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικροβιοτέχνες, τους αγρότες κλπ.

Αντίθετα η δημοτική αρχή φροντίζει να επιβάλλει δυσβάσταχτα τέλη στους εργαζόμενους  και να απαλλάσσει τους βιομήχανους ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις επιταγές του «Καλλικράτη» και τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους αγρότες τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής να καταδικάσουν την απόφαση αυτή και να απαιτήσουν όλοι μαζί τη μείωση των δημοτικών τελών για τους ίδιους και όχι για τους βιομήχανους, καταλήγει η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τεμπών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις