ΑΡΘΡΑ

Η «δημοσιογραφία» του copy – paste

Η ελευθερία του ίντερνετ και της διάχυσης της πληροφορίας έχει δυστυχώς δημιουργήσει μία νέα γενιά παρά-«δημοσιογράφων» του copy – paste.

Καταστρατηγώντας κάθε τσίπα δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιτελούν το «θεάρεστο» λειτούργημα της ενημέρωσης που γι’ αυτούς δεν είναι τίποτε άλλο από το να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και με τη μέθοδο της «αντιγραφής και επικόλλησης» να επιδίδονται σε ένα ανελέητο λαθρεμπόριο δημοσιογραφικού ιδρώτα.

Κλέβοντας από δεξιά και αριστερά τον κόπο δημοσιογράφων, εμφανίζονται ως δήθεν «κάμποσοι» σε μέσα ενημέρωσης που δεν υπάρχει κανείς εκτός από αυτούς! Βασιλιάδες και αντιβασιλείς σε ένα ερημονήσι όπου είναι ναυαγοί αυτοί και οι εαυτοί τους.

Γράφοντας τη γνωστή αράδα του «σύμφωνα με πληροφορίες» οικειοποιούνται ξένες ιδιοκτησίες χωρίς καν να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στον συνάδελφο που το έγραψε, βάζοντας στο τέλος του ρεπορτάζ το όνομά του ή το μέσο που εργάζεται.

Βασιζόμενοι είτε στην ανοχή των άλλων, είτε στο θράσος τους, προσπαθούν «δήθεν» να ενημερώσουν τους πολίτες με ρεπορτάζ που ποτέ τους δεν έγραψαν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν την ικανότητα να το πράξουν.

Κι όταν κάποιος τους ενοχλεί, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία κάποιου τυχάρπαστου μπλογκ, σπεύδουν με λίβελους να βγάλουν τους τόνους κόμπλεξ και κατωτερότητας που κρύβουν μέσα τους. Μίζεροι και θρασύδειλοι μικρομεγαλιστές.

Μπορούν να κοροϊδεύουν πολλούς για κάποιο διάστημα, όχι όμως όλους για πάντα.

Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Αναγνωρίζουν ποιοι ΠΑΡΑΓΟΥΝ και ποιοι ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ειδήσεις.

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις