ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελπίδες από τα κορίτσια του μπιτς βόλει

Διαβάστε ποιοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα

Σπουδαία αποδείχτηκε η τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων για το ελληνικό μπιτς βόλει, αφού το δίδυμο Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρωσία με 2-1 σετ και έχει ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση.

Μεγάλη επιτυχία και στην κωπηλασία και συγκεκριμένα στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου όπου το ελληνικό πλήρωμα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Μέχρι τα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα έφτασε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ενώ αντίθετα στο ίδιο αγώνισμα ο Στέφανος Δημητριάδης αποκλείστηκε στον προκριματικό.

Αποκλεισμός και παράπονα για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στα -57 κιλά του τζούντο, ενώ εκτός συνέχειας Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε στην τοξοβολία η Ευαγγελία Ψάρρα.

Στο πινγκ-πονγκ, τα έδωσε όλα, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Παναγιώτης Γκιώνης, ενώ την ίδια τύχη είχε νωρίτερα και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.

Στη σκοποβολή, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο skeet οι Νίκος Μαυρομάτης (από την 10η θέση και σε τροχιά πρόκρισης) και Ευθύμης Μίτας (από την 21η).

Τέλος, στην ιστιοπλοΐα, τα ελληνικά πληρώματα βρίσκονται ακόμη στο κυνήγι της επιτυχίας. Στα Star Παπαθανασίου/Τσότρας για την ώρα είναι στην 11η θέση της κατάταξης, ενώ ο Γιάννης Μιτάκης στην κατηγορία Finn βρίσκεται στην 10η θέση.

Μετά από δύο ιστιοδρομίες στα 49er, Δήμου και Πατεινιώτης συνεχίζουν από την 19η θέση και στα Laser ο Βαγγέλης Χειμώνας από την 16η. Στα Laser Radial η Άννα Αγραφιώτη έχει μείνει στην 29η θέση της γενικής κατάταξης.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το υγρό στοιχείο είναι στη φύση του Έλληνα και αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι οι προσπάθειες των αθλητών μας στην τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου συνεχίζονται εντός… υδάτων.

Ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, πόλο και κωπηλασία έχει το μενού της Τρίτης, 31 Ιουλίου με 13 αθλητές συν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης να συμμετέχουν στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Πρώτος στη μάχη για μία θέση στα ημιτελικά των 100μ. ελεύθερο στην κολύμβηση θα ριχτεί ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο 19χρονος κολυμβητής θα ξεκινήσει την προσπάθεια του λίγο μετά τις 12:00 καθώς θα συμμετάσχει στην πέμπτη προκριματική σειρά (1ος διάδρομος). Λίγο αργότερα, στις 12:40, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα κολυμπήσει στα προημιτελικά των 200μ. πρόσθιο (τρίτη προκριματική σειρά, τρίτος διάδρομος).

Μία επιπλέον ευκαιρία για να πάρουν το εισιτήριο στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία θα έχουν οι Λευτέρης Κόνσουλας και Παναγιώτης Μαγδανής. Το ελληνικό δίδυμο δεν κατάφερε την Κυριακή να πάρει την απευθείας πρόκριση, αλλά θα το επιδιώξει αυτό στα ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:30.

Φουλ δράση και για τους Έλληνες ιστιοπλόους. Στην κατηγορία Finn ο Γιάννης Μιτάκης που βρίσκεται 10ος έπειτα από τέσσερις ιστιοδρομίες θα συνεχίσει την προσπάθεια του με την πέμπτη και την έκτη, 14:00 και 15:30 αντίστοιχα. Το ίδιο θα κάνουν και οι Αιμίλιος Παπαθανασίου/Αντώνης Τσότρας στην κατηγορίας Star (11οι μέχρι στιγμής) με την πέμπτη ιστιοδρομία να διεξάγεται στις 14:10 και την έκτη στις 15:50.

Συνέχεια και για την Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος καθώς μετά από δύο ιστιοδρομίας βρίσκεται στην 29η θέση (η τρίτη ιστιοδρομία της ξεκινά στις 14:00 και η τέταρτη στις 16:10).

Το ίδιο θέλουν και οι Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πετεινιώτης στην κατηγορία 49er (20οι έπειτα από δύο ιστιοδρομίες), που θα αγωνιστούν στις 14:00 και 14:50, αλλά και ο Βαγγέλης Χειμώνας στην κατηγορία Laser (16ος έπειτα από δύο ιστιοδρομίες), που θα αγωνιστεί στις 16:00 και 17:30.

Όσο για τις νέες … εισόδους; Ο Βύρων Κοκκαλάνης θα συμμετάσχει στις 14:00 και 14:50 στις πρώτη και δεύτερη ιστιοδρομία στην κατηγορία RS-X, ενώ στην ίδια κατηγορία αλλά στις γυναίκες θα αγωνιστεί η Αγγελική Σκαρλάτου στις 15:30 και 16:20.

Την ημέρα θα κλείσει η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που παρά την ήττα της πρεμιέρας από τους Κροάτες έδειξε πολύ καλά στοιχεία, θα αντιμετωπίσει στην Water Polo Arena στις 17:30 την Ιταλία, για την δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις