ΛΑΡΙΣΑ

«Μόνον ο δήμος Λαρισαίων οφείλει 4 μισθούς» απαντά το Σωματείο Καθαριστριών

Συνέχεια στον «πόλεμο» των ανακοινώσεων με τη δημοτική αρχή Λάρισας, δίνει το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών.

Με νέα ανακοίνωση, το Σωματείο τονίζει πως ο δήμος Λαρισαίων είναι ο μοναδικός στο νομό που οφείλει 4 μισθούς στους εργαζόμενους ενώ κατηγορεί τη δημοτική αρχή για προσπάθεια «συκοφάντησης των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από την δημοτική αρχή Λάρισας να μας περιγράψει τα προβλήματα, άλλα να δώσει λύσεις σ’ αυτά.

Τα προβλήματα και τις συνέπειες του Καλλικράτη, του οποίου υποστηρικτής υπήρξε ο δήμαρχος Λάρισας, τα γνωρίζουμε και γι’ αυτό αντιπαλέψαμε και την ψήφιση και την εφαρμογή του.

Πολλές φορές το σωματείο καθαριστών-καθαριστριών Ν. Λάρισας έχει αναφερθεί στην καθυστέρηση τις καταβολής των πιστώσεων από την κυβέρνηση. Άλλωστε και σε ανακοίνωση στις 9/7/2012 η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή καθαριστών-καθαριστριών δημοσίων σχολείων & εργολαβικών συνεργειών της οποίας είναι μέλος και το σωματείο μας τόνιζε: «Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) που έχει αναλάβει την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λογαριασμό του υπουργείου παιδείας οφείλει στους δήμους έως και το 50%  των πιστώσεων της σχολικής χρόνιας με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενες να είναι  απλήρωτες  4 και 5 μήνες». Από τους δήμους όλου το νομού μόνο ο δήμος Λαρισαίων οφείλει 4 μισθούς στους εργαζόμενους.

 Ενώ λοιπόν γνωρίζει καλά η δημοτική αρχή τα προβλήματα του κλάδου με βάση τις ανακοινώσεις του σωματείου και τα υπομνήματα που υποβάλαμε την Τετάρτη 25 Ιουλίου στον κ. Μπαρμπούτη και απευθύνετε στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, στην περιβόητη απάντηση «δια των ΜΜΕ» που προανήγγειλε η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την ανηθικότητα της. Μέσα από τα ψέματα και την συκοφαντία επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με στόχο την συκοφάντηση των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτή είναι άλλωστε και η γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  να τσακιστεί κάθε αντίσταση και διεκδίκηση των εργαζομένων, για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν, και στην οποία η Δημοτική Αρχή Λάρισας καταβάλει «αξιέπαινες» προσπάθειες να την εφαρμόσει.

Επαναλαμβάνουμε: «Μπορούν οι δημοτικοί άρχοντες και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου, που αμείβονται με παχυλούς μισθούς από τον ιδρώτα του λαού, να μας κατονομάσουν έστω και έναν από τους συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών και τις εργαζόμενες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο δημαρχείο στις 25/7/12, που να αμείβονται από κομματικά γραφεία, να κολλάνε κομματικά ένσημα, να είναι μαϊμού εργαζόμενοι και να μην ανήκει στον κλάδο όπως γράψατε στην πρώτη σας ανακοίνωση;»

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να ζήτηση συγνώμη για τα ψέματα και τις συκοφαντίες της κατάπτυστης «απάντησης» του γραφείου τύπου, εξακολουθεί να παραποιεί τις θέσεις του σωματείου στη λογική της εντυπωσιοθηρίας, χωρίς προηγούμενο. Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να ανακαλέσει πλήρως τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος μας και να ζήτηση συγνώμη, αλλιώς επιβεβαιώνουν ότι είναι συνειδητοί συκοφάντες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις