ΛΑΡΙΣΑ

Μειωμένος κατά 50% ο τζίρος των εκπτώσεων στη Λάρισα

Γεμάτοι προβληματισμό φαίνονται να είναι οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της πόλης για την κίνηση των πολιτών στα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εμπόρων η περίοδος των εκπτώσεων δεν αποτελεί πλέον την εναπομείνασα ελπίδα τους καθώς οι μειώσεις των μισθών και  οι συνεχόμενοι επιβαλλόμενοι φόροι δεν ‘’αφήνουν’’ τους Λαρισαίους σε περιττά έξοδα.

Η πτώση της κινητικότητας του καταναλωτικού κοινού στην αγορά της Λάρισας έχει πέσει στο 50% σε σχέση με την περίοδο των εκπτώσεων πέρυσι το καλοκαίρι. Φαίνεται πως οι χαμηλές τιμές των προϊόντων δεν τους έχουν αγγίξει και τους αφήνουν παγερά αδιάφορους.

‘’Στο κέντρο της Λάρισας υπάρχει κίνηση παρά μόνο για βόλτα και για την αγορά των απαραίτητων αγαθών’’, αναφέρουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων.

‘’Τον πολίτη, έχουμε φτάσει στο σημείο να τον θεωρούμε είδος πολυτέλειας’’, τονίζουν.

Κυριαρχεί ένας συνεχιζόμενος φόβος των πολιτών για την αυριανή ημέρα, καθηλώνοντας τον αγοραστή στο σπίτι του και έχοντας περιορίσει αισθητά έξοδα που μέχρι και πέρυσι θα αγόραζε. Η κίνηση του καταναλωτικού κοινού στην αγορά της πόλης έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό χωρίς να αγγίζουν τους Λαρισαίους οι προσφορές και η περίοδος εκπτώσεων.

‘’Πλέον όλο το χρόνο είναι σαν να βρισκόμαστε σε εκπτώσεις’’, υποστηρίζουν οι έμποροι, επομένως δεν προσδοκούσαμε κάτι παραπάνω από την περίοδο των εκπτώσεων και ούτε εθελοτυφλούμε.

‘’Η αγορά αυτή τη στιγμή αδυνατεί να αναπνεύσει και οι εκπτώσεις δεν θεωρείται μοναδική λύση στη φάση που διανύει η χώρα αλλά και η πόλη μας’’, αναφέρουν.

Για κάποιους όμως καταστηματάρχες το μόνο αισιόδοξο μήνυμα για αυτή την περίοδο είναι ότι η κινητικότητα του καταναλωτικού κοινού παραμένει σταθερή σε σύγκριση με τις περσινές καλοκαιρινές εκπτώσεις.

Παρόλα αυτά , το κοινό σημείο όλων των εμπόρων των καταστημάτων της πόλης είναι ότι η μείωση είναι αισθητή σχεδόν κάθε χρόνο για τους περισσότερους, δημιουργώντας τους όλο και περισσότερα προβλήματα και αισθήματα απαισιοδοξίας για το μέλλον.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Μακρή / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις