ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Δεν αλλάζει η ιστορία, ούτε η δυναμική” λέει ο Μάγγος

Καινούριος στην φετινή ομάδα, αλλά… παλιός στην ΑΕΛ, με διετή προϋπηρεσία στα τμήματα υποδομής της (το διάστημα 2006-08), ο Θανάσης Μάγγος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να συνδυάσει την επαγγελματική καριέρα με τις ανώτατες σπουδές (Παιδαγωγικό, τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο του Βόλου).

Ο 22χρονος μέσος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΛ στη Σαμαρίνα στο καθιερωμένο “Press Time”, τονίζοντας ότι «η επιστροφή μου στην ομάδα έγινε στο κατάλληλο χρονικό σημείο, γιατί πλέον είμαι έτοιμος να τη βοηθήσω ουσιαστικά. Το ρόστερ έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2008, όμως αυτά που δεν αλλάζουν είναι η ιστορία και η δυναμική της ΑΕΛ».

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντικό βήμα στην καριέρα του η μεταγραφή σε ομάδα της Football League «αν και η ΑΕΛ για μένα δεν είναι ομάδα δεύτερης κατηγορίας», χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι στη θέση που αγωνίζεται υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές με την εμπειρία του Χατζή και του Νεμπεγλέρα «γιατί μπορώ να μάθω από αυτούς» και εκτίμησε πως το ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας, νεανικότητα, θέληση και κίνητρο ίσως αποτελέσει το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΛ τη νέα χρονιά. «Το πρωτάθλημα δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος γι’ αυτό και θα χρειαστεί να έχουμε διάρκεια και σταθερότητα. Και φυσικά τον κόσμο στο πλευρό μας, γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Τέλος, κληθείς να στείλει ένα μήνυμα σε όσους νεαρούς ποδοσφαιριστές έχουν φύγει για διάφορους λόγους από την ομάδα ο Θανάσης Μάγγος είπε: «Δεν πρέπει να το δουν εγωιστικά. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά κι αν μία μέρα επιστρέψουν, θα είναι μεγάλη τιμή για εκείνους. Όπως ακριβώς είναι και για μένα αυτή τη στιγμή. Για τα περισσότερα παιδιά από εμάς, η ΑΕΛ είναι η ομάδα της καρδιάς μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις