ΛΑΡΙΣΑ

Πρώτο στον κόσμο παιχνίδι Λαρισαίου!

Το POP CORNY του Χάρη Καλογήρου κάνει θραύση

Σαρώνει σε διαδικτυακές πωλήσεις το παιχνίδι του 34χρονου Λαρισαίου, Χάρη Καλογήρου, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων χρηστών από όλο τον κόσμο. Το Pop Corny δημιουργήθηκε με ελάχιστο προϋπολογισμό, πρωτοκυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο για iphone και ipad ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και για Android. Ενδεικτικό είναι ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του, το παιχνίδι του κ. Καλογήρου ήταν η νούμερο ένα σε πωλήσεις εφαρμογή.

Σήμερα έχει περισσότερα από 250.000 downloads και περίπου 5.000 ενεργούς παίκτες καθημερινά. Οι κριτικές των χρηστών είναι κάτι παραπάνω από θετικές, κάτι που αποδίδεται στον… εθισμό που προκαλεί στους παίχτες ο Mr Corny, πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, το Pop Corny ήταν νούμερο ένα παιχνίδι σε Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο ενώ βρέθηκε στο τοπ 10 σε Ελβετία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισλανδία, Ρωσία, Αμερική και Κίνα.

Σχετικά με το αν περίμενε τόσο μεγάλη επιτυχία για αυτό το παιχνίδι που χρειάστηκε οκτώ μήνες για να δημιουργηθεί, ο κ. Καλογήρου είπε στην «Ε»:

«Από τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του παιχνιδιού φαινόταν πως είχα στα χέρια μου ένα δυνατό χαρτί. Το καταλαβαίνεις αυτό όταν αρχίζεις και περνάς περισσότερο χρόνο παίζοντας παρά προγραμματίζοντας! Παρόλα αυτά βέβαια, γνώριζα πως είναι μια πολύ δύσκολη «αρένα» εκεί έξω.

Τα παιχνίδια που κυκλοφορούν καθημερινά είναι πάρα πολλά, κατασκευάζονται στο εξωτερικό από ομάδες ανθρώπων με τεράστιους προϋπολογισμούς και είναι πολύ δύσκολο να τους ανταγωνιστείς και να ξεχωρίσεις. Ωστόσο, το παιχνίδι κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία με μηδενικό κονδύλιο για marketing, βασιζόμενο αποκλειστικά στον κόσμο που το αγάπησε».

Πρόκειται για ένα απλό αλλά «κολλητικό» παιχνίδι, ο σκοπός του οποίου είναι να ταΐσεις τον Mr Corny όσο περισσότερο ποπ κορν γίνεται. Όπως μας είπε ο απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, είναι το πρώτο του παιχνίδι, το οποίο μετά από πολλές ώρες σκέψης και σχεδιασμού «έδωσε σάρκα και οστά σε ένα παιδικό όνειρο».

Στην πραγματικότητα όμως, ο κ. Καλογήρου ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για την κατασκευή παιχνιδιών από το 2000, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια μηχανή κατασκευής παιχνιδιών. Πριν από την επιτυχία του παιχνιδιού Pop Corny ο κ. Καλογήρου είχε γράψει το δικτυακό κώδικα και την εικονική μνήμη του Linux για 8.086 χρήστες.

Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος Λαρισαίος, είχε διακριθεί και ως μαθητής σε Ολυμπιάδα Πληροφορικής πριν από χρόνια. Τα σχέδιά του για το μέλλον περιστρέφονται γύρω από τον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών. «Προσανατολίζομαι στη δημιουργία περισσότερων παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες αλλά και τη μεταφορά τους σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες όπως Windows, Mac και Linux.

Καθώς υπάρχουν πολλές ιδέες και λίγος χρόνος, μετά την επιτυχία του Pop Corny στόχος μου είναι σιγά-σιγά να σταματήσω την ενασχόληση με την κατασκευή εφαρμογών γενικής φύσεως και να επικεντρωθώ στη δημιουργική διαδικασία της κατασκευής παιχνιδιών» είπε στην «Ε» ο κ. Καλογήρου.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Νίκος Ρουμπής)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις