ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέτρια η πρεμιέρα των Ολυμπιακών για τους Έλληνες αθλητές

Διαβάστε τι έκαναν χθες και ποιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δεν είχε κάποια μεγάλη διάκριση για τις ελληνικές συμμετοχές, άφησε όμως ανοιχτό τον δρόμο για να έρθουν τέτοιες…

Η Κρίστελ Βουρνά πέρασε στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα αλλά όχι στον τελικό ενώ την πρόκριση στους ημιτελικούς της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου που θα γίνουν την Τετάρτη πήραν το μεσημέρι οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας (δίδυμα αδέρφια από τα Σέρβια Κοζάνης).

Η Βουρνά τερμάτισε 7η με χρόνο 58.31 στους ημιτελικούς και παρά το γεγονός ότι κατέρριξε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε από τον Μάιο κατά 8 εκατοστά, δεν πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Στην κολύμβηση το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης παρά την καλή του εμφάνιση στα 100 μ. πρόσθιο, έμεινε εκτός ημιτελικών ενώ εκτός τελικού στα 400μ μικτής ατομικής έμεινε και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Από εκεί και πέρα, ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Νίκο και τον Απόστολο Γκουντούλα οι οποία πήραν την πρόκριση στους ημιτελικούς της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου που θα γίνουν την Τετάρτη.

Πρόκριση στον τελικό του δίζυγου (παράλληλοι ζυγοί) και για τον Βασίλη Τσολακίδη που τερμάτισε στην 7η θέση και θα δώσει το “παρών” στις 7 Αυγούστου.

Στην ενόργανη, μία άτυχη στιγμή και μία πτώση στο μονόζυγο στέρησε στον Βλάση Μάρα την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Από εκεί και πέρα, το δίδυμο του μπιτς βόλεϊ που αποτελείται από Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη, δεν άρχισε καλά στο τουρνουά. Ηττήθηκε από το δίδυμο της Ελβετίας  με 2- 0 σετ και το έργο τους για πρόκριση γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Τέλος, ο Νίκος Τσαμουρίδης στην ποδηλασία 250 χιλιομέτρων σε ανοικτό χώρο απέτυχε τερματίζοντας 116ος

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στη μάχη των Ολυμπιακών αγώνων ρίχνονται την Κυριακή 13 ακόμα Έλληνες αθλητές καθώς και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Η δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο θα βρει την Ελλάδα να εκπροσωπείται σε οκτώ αθλήματα και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα, στο πινγκ πονγκ, στην ενόργανη γυμναστική, στο κανόε-καγιάκ, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή και στην υδατοσφαίριση.

Το… χορό θα ανοίξει η Αθηνά Δούκα στην σκοποβολή, η οποία θα συμμετάσχει στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού (11:00). Την ίδια ημέρα διεξάγεται και ο τελικός.

Τη σκυτάλη θα πάρει η Βάσω Μιλλούση στην ενόργανη γυμναστική (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό, συμμετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στις 11:30.

 

Σειρά θα πάρει η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς θα ανοίξουν την αυλαία του Ολυμπιακού τουρνουά στην Water Polo Arena αντιμετωπίζοντας στις 12:00 της Κροατία για τον Α’ όμιλο.

Ένα από τα φαβορί της Ελλάδας για κατάκτηση μεταλλίου ρίχνεται στη μάχη την Κυριακή. Πρόκειται για τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου οι οποίες θα επιδιώξουν την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:50).

Αντίπαλες τους στην δεύτερη προκριματική σειρά οι Σίγκμοντ/Χεντ (Ολλανδία), Γουότσον/Έβρι-Χολ (Νέα Ζηλανδία), Ασίς/Μπελτράμε (Βραζιλία), Χέντστρομ/Νίκολς (Η.Π.Α.), Τζένεριτς/Ομπί (Καναδάς).

Στο ίδιο αγώνισμα αλλά στους άνδρες οι Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (13:30), συμμετέχοντας στην τρίτη προκριματική σειρά), θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το ρεπεσάζ και να πάρουν απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς.

Συνέχεια… πάλι στο νερό με τον, Άρη Γρηγοριάδη στην κολύμβηση. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο θα διεκδικήσει στις 13:03 μία θέση στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Ο 27χρονος κολυμβητής θα βρίσκεται στον έκτο διάδρομο της πέμπτης σειράς και έχει την 11η καλύτερη φετινή επίδοση από τους 43 συμμετέχοντες (53.86).

Ξεκίνημα και για τους Έλληνας αθλητές του πινγκ πονγκ. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού τον Βέλγο Σάιβ (15:30), ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γκιώνης θα κοντραριστεί στις 17:30 με τον Ασάρ από την Αίγυπτο.

Πανιά ανοίγουν, κυριολεκτικά, τρεις αθλητές της ιστιοπλοΐας. Στα Finn θα συμμετάσχει ο Γιάννης Μιτάκης (14:00, 15:30) και στα Star οι Τσότρας/Παπαθανασίου (15:35, 16:50). ‘Εχουν προγραμματιστεί δύο ιστιοδρομίες για την Κυριακή, οι οποίες βέβαια θα γίνουν εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.

Τις ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρώσει ο Χρήστος Τσακμάκης στο κανόε καγιάκ σλάλομ (κατηγορία C1) στις 15:30.

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις