Νέες αποκαλύψεις για τον δολοφόνο του Ντένβερ

Δημοσιεύθηκε στις: 28 Ιουλίου 2012, 22:09

Από ψυχίατρο παρακολουθούνταν ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού πριν μία εβδομάδα σε κινηματογράφο της Ορόρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη γιατρό έστειλε ένα τετράδιο και σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που ετοιμαζόταν να διαπράξει, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του στα έγγραφα που έδωσαν στη δικαιοσύνη.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Τζέιμς Χολμς, 24 ετών, είχε στείλει αυτό το πακέτο σε ψυχίατρο του πανεπιστημίου του Κολοράντο. Σε αίτημα που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη και έγινε γνωστό την Παρασκευή από έναν δικαστή, οι δικηγόροι του Χολμς αναφέρουν ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη τους από την αποκάλυψη της ύπαρξης και του περιεχομένου του δέματος αυτού.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι το περιεχόμενο του δέματος αυτού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο στη δίκη γιατί «ο Χολμς ήταν ασθενής της ψυχιάτρου και οι συνομιλίες τους προστατεύονται» από το ιατρικό απόρρητο.

Τη Δευτέρα ο Χολμς θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο φοιτητής που κατάγεται από την Καλιφόρνια κατηγορείται ότι σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 58 σε έναν κινηματογράφο της Ορόρα, ένα προάστιο του Ντένβερ, στη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην απομόνωση της φυλακής Αραπάχοε και, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, αν και στην πολιτεία του Κολοράντο δεν έχει εκτελεστεί κανείς από το 1976.

http://www.real.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ