ΛΑΡΙΣΑ

Μίνι καύσωνας ενόψει

Αίθριος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ωστόσο από αύριο ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο καθώς θα ανέβει στους 39 βαθμούς και τους 40 τοπικά τη Δευτέρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν θα διατηρηθούν καθώς από την Τρίτη περιμένουμε αισθητή πτώση.

Σήμερα (28/7) στην Αττική επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ

Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όπου στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί τη Δευτέρα η θερμοκρασία καθώς στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη καθώς περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Το επόμενο διήμερο αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις