ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιγμα της Κούβας προς τις ΗΠΑ!

«Όποτε θέλετε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε», λέει ο Ραούλ Κάστρο

Πρόθυμος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι συζήτησης με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, λέγοντας πως «όποτε θέλουν, είμαστε έτοιμοι». Διευκρίνισε, βέβαια, ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι θα κάθονται και οι δύο σε προεδρικές θέσεις, αφού, όπως είπε «δεν είμαστε αποικία τους».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της έναρξης της κουβανικής επανάστασης, στις 26 Ιουλίου ο Κάστρο, πήρε αυθόρμητα το μικρόφωνο και εξέφρασε την επιθυμία του για έναρξη συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι η πρόταση έχει ήδη γίνει μέσω της διπλωματικής οδού, ενώ δεν έθεσε κανέναν περιορισμό ως προς τη θεματολογία.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι ευχαρίστως θα συζητούσε ακόμη και το θέμα της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα οποία συχνά οι ΗΠΑ έχουν κατακρίνει την Κούβα. Ο όρος που έθεσε για αυτό είναι να κάνει το ίδιο και η άλλη πλευρά.

Από την μεριά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάικ Χάμερ, δήλωσε ότι και οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες, εφόσον όμως η κομουνιστική κυβέρνηση της Κούβας διασφαλίσει πρώτα τα δικαιώματα των πολιτών της, επιτρέποντας τους «να ασκούν τα δικαιώματα τους και να καθορίζουν τη μοίρα τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις