ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα «κλειδώνει» το πακέτο μέτρων των κυβερνητικών εταίρων

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησαν για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν. Παρέλαβαν δε τις προτάσεις, προκειμένου να τις μελετήσουν και να επανέλθουν σε νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρώτος που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι δύσκολη, ωστόσο, είπε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μέτρων.

Συμπλήρωσε ότι οι συζητήσεις των τριών αρχηγών δεν έχουν τελειώσει και συνεχίζεται η αντιμετώπιση των ζητημάτων.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε δίκαιες παρεμβάσεις. Διεκδικούμε την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και αναζητούμε τη συνολικότερη επαναδιαπραγμάτευση» κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Όλοι θέλουν να συμβάλουν και όλοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές που δεν θα φέρουν επιπλέον ύφεση» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε την ανάγκη ενός νέου επικαιροποιημένου προγράμματος μέχρι το 2016, ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ.

«Απαιτείται να αλλάξει το κλίμα διεθνως. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια διαρκής αμφισβήτηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» είπε.

Μάλιστα σε όσους μιλούν για τη «θυσία» της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η θυσία της Ελλάδας θα προκαλέσει την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας και την κάλεσε να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια.

http://news.in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις