ΛΑΡΙΣΑ

Στην Αγία Παρασκευή Τεμπών και Γόννων ο Ιγνάτιος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Γόννων λειτούργησε σήμερα, εορτή της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, του Βουλευτού του Νομού κ. Χρήστου Κέλλα και των τοπικών αρχόντων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμα του,  στην αξία της ΄΄ όρασης ΄΄  και στην ευεργετική χάρη της Αγίας ως προς αυτή την αίσθηση, ιδιαιτέρως σε όσους την επικαλούνται και προστρέχουν στο τίμιο πρόσωπο της.

Προ της απολύσεως ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τα αναρίθμητα πλήθη των πιστών που έσπευσαν όλο το εορταστικό διήμερο να προσκυνήσουν την προστάτιδα Αγία τους και ευχήθηκε να είναι τα έτη τους πολλά και ευλογημένα.

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

“Προσκυνήστε την Αγία Παρασκευή με πίστη, με θέρμη, με ευλάβεια. Δεν θα σας αφήσει. Θα σας απαντήσει, θα θαυματουργήσει για Σας. Θα σας καλύψει την οποιαδήποτε ανάγκη της ζητήσετε και προπάντων θα σας εισαγάγει στην προοπτική της θεώσεως, στο δρόμο της Βασιλείας του Θεού, εκεί όπου Αυτή χαίρει και αγάλλεται…”
Με αυτούς τους λόγους ξεκίνησε την ομιλία του στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής, στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και της περιφερειακής συμβούλου κ. Μαρίας Μαμάρα. Πλήθη πιστών από νωρίς το απόγευμα κατέκλυσαν τους χώρους μέσα και έξω από τον ιερό ναό, ατενίζοντας τον ιερό βράχο της Αγίας, πάνω από τα ήρεμα νερά του Αργυροδύνη Πηνειού ποταμού, ανάμεσα στα ευσκιόφυλλα δένδρα της Κοιλάδας, παρακαλώντας την Αγία να τους ευλογήσει, να τους καλύψει με τις αγίες πρεσβείες της και να απλώσει τα άγια χέρια της σε όλα τα ανθρώπινα προβλήματα…
Συγκινημένος από τα δακρυσμένα πρόσωπα των ανθρώπων ο σεπτός μας Ποιμενάρχης περαίνοντας το λόγο του, ευχήθηκε η Αγία Παρασκευή να φωτίζει τα μάτια της ψυχής και του σώματος μας, αφού όλοι μας παρουσιαζόμαστε στενάζοντες κάτω από το βάρος της αμαρτίας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια και της σημερινής ημέρας, όπου πιστοί από τη Λάρισα, αλλά και απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδος σταματούν ευλαβικά για να ανάψουν ένα κερί στην Αγία τους.
Η Διοικούσα επιτροπή έχει φροντίσει μαζί με τους υπευθύνους της Ελληνικής Αστυνομίας να διασφαλίσει την πλήρη τάξη στους χώρους, προκειμένου οι πιστοί να μην ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος τους.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις