ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για προμήθεια της Αστυνομίας

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο σημειώνονται οικονομικές ατασθαλίες στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενεργείται για την απόκτηση ψηφιακού αρχείου δακτυλικών αποτυπωμάτων από την ΕΛΑΣ. Το ψηφιακό αρχείο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ και στο μεγαλύτερό του μέρος χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και να ταυτοποιεί αυτόματα κάθε νέο αποτύπωμα που θα προστίθεται στην βάση δεδομένων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο πλαίσιο του διαγωνισμού έχουν γίνει παρατυπίες προς οικονομικό όφελος των εταιριών που συμμετέχουν, ενώ το θέμα φέρεται να συνδέεται και με αποστρατείες αξιωματικών της ΕΛΑΣ στις πρόσφατες κρίσεις, καθώς η υπόθεση έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί μεταξύ άλλων η τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις