ΛΑΡΙΣΑ

Οι μπανάνες και οι εργαζόμενοι «μαϊμού»!

Απάντηση της δημοτικής αρχής στη διαμαρτυρία  των συμβασιούχων καθαριστριών

Σχετικά με την διαμαρτυρία των συμβασιούχων καθαριστριών το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

Αν και πολλές φορές η δημοτική αρχή έχει εξηγήσει στις συμβασιούχους καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαρισαίων τα προβλήματα στο θέμα της μισθοδοσίας τους, ωστόσο κάθε φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Συνδικαλιστές που μισθοδοτούνται από συγκεκριμένα κομματικά γραφεία, βάζουν απ’ την αρχή την κασέτα της παραπληροφόρησης και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και τις δυσκολίες, για να δημιουργήσουν κομματικούς στρατούς. Το έργο όμως, στη συνείδηση των Λαρισαίων είναι παλιό, χιλιοπαιγμένο και πλέον δεν πείθει.

Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή, έγιναν μάρτυρες μιας ακόμα παράστασης του θεάτρου του παραλόγου. Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές έφτασαν στο Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να κολλήσουν τα κομματικά τους ένσημα κι έδωσαν την καθιερωμένη παράσταση. Τι κι αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του εξήγησε τι συμβαίνει, τι κι αν τους απαρίθμησε μία προς μία τις ενέργειες της δημοτικής αρχής! Κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν ήρθαν για να αναζητήσουν λύση! Η διατεταγμένη υπηρεσία τους ήταν να δημιουργήσουν «γεγονός».

Η έγνοια της δημοτικής αρχής για τις καθαρίστριες είναι γνωστή. Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα στην πληρωμή τους επίσης είναι γνωστή, τους έχει εξηγηθεί πάμπολλες φορές. Η γραφειοκρατία και η εμπλοκή του «Ιδρύματος Νεότητας» στη διαδικασία έχουν προκαλέσει τα προβλήματα. Προβλήματα τα οποία η δημοτική αρχή βάζει κάθε φορά στις συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς και στο παρελθόν δεν δίστασε να κινηθεί ακόμη στα όρια της νομιμότητας για να βοηθήσει τις καθαρίστριες.

Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και μέσω των οργάνων της Αυτοδιοίκησης έχει δώσει μάχες για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες. Το παράδειγμα των μονίμων καθαριστριών κι εκείνων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής, αφού εκείνες πληρώνονται στην ώρα τους.

Σε καμία περίπτωση όμως, η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να ξετυλίγονται σε βάρος της τα κομματικά παιχνιδάκια όσων δεν έχουν πραγματική σχέση με τον κλάδο, αλλά βγάζουν το κομματικό τους μεροκάματο. Κι ας μη μιλούν για μπανάνες, γιατί οι συνειρμοί με τους εργαζόμενους «μαϊμού» είναι άμεσοι…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις