ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρια παιδικής λογοτεχνίας στο «Σπίτι του Σοφούλη»

Συνεχίζονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι

Συνεχίζονται με επιτυχία τα μαθήματα στα  εργαστήρια παιδικής λογοτεχνίας για μικρά παιδιά στο νέο χώρο που έχει διαμορφώσει το παιδικό βιβλιοπωλείο ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ, στη νέα του διεύθυνση, Δαβάκη 42 στη Νεάπολη, που θα λειτουργούν καθημερινά  όλο το καλοκαίρι από Δευτέρα έως Πέμπτη με ωράριο λειτουργίας 19.00-21.00.

Καθημερινά στην ξύλινη αυλίτσα μας, πιάνουμε ένα παραμύθι και θα το ..ξεσκονίζουμε.

Κάθε μέρα διαφορετική διαθεματική παιδαγωγική προσέγγιση των καλύτερων παραμυθιών και ιστοριών που έχουν περάσει από την παιδική λογοτεχνία, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν δημιουργικά μαθαίνοντας.

Ποιός το έγραψε, τι , γιατί, ποιός το εικονογράφησε, αφήγηση του παραμυθιού, ανάλυση, επανάληψη, δραματοποίηση, θεατρική διασκευή ή παιχνίδι ρόλων με συμμετοχή των παιδιών, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιδική ποίηση, παιδική μουσική και τραγούδια σχετικά με την ιστορία, γνωριμία με συγγραφείς, γνωριμία με υλικά που λερώνουν το σπίτι και δεν αφήνει η μαμά να παίζουμε όπως λάσπη, ζυμάρι, άμμος, δακτυλομπογιές, παιχνίδια του δρόμου στην αυλή, ζωγραφική, τραγούδια, μαγειρική, μεταμφιέσεις, παραδοσιακά παιχνίδια, κάθε φορά κάτι διαφορετικό, στο κάθε παραμύθι, μια διαφορετική προσέγγιση.

Τα εργαστήρια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να λειτουργούν αυτόνομα, αυτοτελή κι ελεύθερα για ηλικίες από 3 ετών, χωρίς μηνιαία συνδρομή.

Η συμμετοχή είναι πέντε ευρώ την κάθε φορά, δυο ώρες κάθε φορά.

Μπαίνοντας στην παρεούλα, το παιδάκι σας παίρνει την τσαντούλα του με τα υλικά που θα χρειαστεί, κι ένα δροσερό χυμό και φεύγοντας παίρνει βεβαίωση συμμετοχής στο παραμύθι με το όνομα του παιδιού σαν αναμνηστικό.

Μέσα στο κανονικό σπιτάκι, που λειτουργεί σαν βιβλιοπωλείο, θα βρείτε παιδικά βιβλία δώρα παιχνίδια και διακοσμητικά για πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις, και στην κουζίνα καθώς και στους εξωτερικούς χώρους οι γονείς μπορούν να απασχοληθούν όση ώρα το παιδί θα συμμετέχει στο παραμύθι.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410536446, 6937883318 για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις συμμετοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις