ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» λόγω Εκλογοδικείου 2 Τρικαλινοί βουλευτές

Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκε ένσταση η οποία εάν γίνει δεκτή θα επιφέρει «καραμπόλα» η οποία «ακουμπά» 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) σε  10 εκλογικές Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και των Τρικάλων, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν 5 αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β’ Αθηνών από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Και όλα αυτά όπως είχε αναφέρει το trikalanews.gr γιατί οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

Ειδικότερα, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών με την ένστασή τους στρέφονται κατά 15 βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β’ Αθηνών) επιπλέον 5 βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά των βουλευτών Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ, Τρικάλων), Γιώργου  Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά, Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ, Καρδίτσας), Ανδρ. Ψυχάρη (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ, Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ, Άρτας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ, Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ, Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ, Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ, Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ, Χίου).

Και ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές 5 αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας, από τη ΝΔ Ιωάννης Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη ΔΗΜ.ΑΡ  ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο Ιωάννης Μανώλης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της απογραφής του 2011, κατά την τελική κατανομή των εδρών (μετά την ανακατανομή των αδιάθετων εδρών, των διεδρικών και τριεδρικών εκλογικών περιφερειών), πρέπει να προστεθούν 5 έδρες στη Β’ Αθηνών, 3 στην Αττική, 1 στην Α’ Θεσσαλονίκης, 2 στη Β’ Θεσσαλονίκης, 1 στη Θεσπρωτία και 1 στο Ηράκλειο.

Αντίθετα, πρέπει να αφαιρεθούν 4 έδρες από την Α’ Αθηνών και από 1 στην Α’ Πειραιώς, στις Σέρρες, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Βοιωτία και Χίο.

http://www.trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις