ΕΛΛΑΔΑ

«Πορτοκαλί» τηλέφωνο για Βενιζέλο – Κουβέλη

«Αλκυονίδες ημέρες» στις σχέσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που διαθέτει στο γραφείο του το λεγόμενο «πορτοκαλί τηλέφωνο» ώστε να συνομιλεί απευθείας με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, «πορτοκαλί» θα αποκτήσει στο γραφείο του τις επόμενες ημέρες και ο Φώτης Κουβέλης, που έως τώρα δέχεται τις κλήσεις του Αντώνη Σαμαρά στο κινητό του.

Η τοποθέτηση των «πορτοκαλί» τηλεφώνων δείχνει τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ του πρωθυπουργού και των επικεφαλής των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, σε μια στροφή προς το ρεαλιστικότερο σε σχέση με την προγραμματική τους συμφωνία, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης δεν αντέδρασαν στην παραπομπή της επαναδιαπραγμάτευσης από τον Αντώνη Σαμαρά σε βάθος τετραετίας.

Ούτε είναι τυχαίο που πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν εκ παραλλήλου μέτωπο με τις χθεσινές τους ομιλίες κατά των ξένων «εκβιαστών».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης συζητούν τηλεφωνικά όλα σχεδόν τα μικρά και μεγάλα θέματα της κυβέρνησης, σε πολύ καλό κλίμα.

Τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, πάντως, φέρνει πιο κοντά η πίεση για λήψη μέτρων από την τρόικα, αλλά και η ανησυχία πως η ΕΕ θα επιλέξει την Ελλάδα ως «Ιφιγένεια» της κρίσης.

Ειδικά η λήψη μέτρων, μάλιστα, θα θέσει σε δοκιμασία όχι τόσο την κυβέρνηση σε πρώτη φάση, όσο τη συνοχή των κομμάτων που τη στηρίζουν. Επιπλέον, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, θέλουν να αποφύγουν όπως ο…διάβολος το λιβάνι τυχόν πρόωρες εκλογές, καθώς θα είναι καταστρεπτικές για όλους.

Αντιθέτως, επιθυμούν η κυβέρνηση συνεργασίας, αν δεν εξαντλήσει την τετραετία, πράγμα που στις παρούσες συνθήκες φαντάζει αδύνατον, να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή που θα διεξαχθούν -για πρώτη φορά ταυτόχρονα- αρχές του καλοκαιριού του 2014.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή σύσκεψη των αρχηγών, ιδίως στην περίπτωση που η τρόικα απορρίψει τα ισοδύναμα…

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις