ΛΑΡΙΣΑ

«Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο τα μέλη του σωματείου Λάρισας

Την ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών δημοσιών   σχολείων, την μετατροπή τους σε καθεστώς αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα όπου οφείλονται στους εργαζόμενους με σύμβαση στα δημόσια σχολεία, ζήτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο, μέλη του σωματείου καθαριστών – καθαριστριών του νομού Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, 93 συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων στο Δήμο Λάρισας και περίπου 160 σε ολόκληρο το νομό βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας, καθώς η αρμοδιότητα για την πρόσληψή τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έχει περιέλθει στους δήμους.

Ο Δήμος Λάρισας δεν έχει μέχρι στιγμής πάρει απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επιπρόσθετα οι καθαρίστριες δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών από την εργασία τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Αντιπροσωπεία των καθαριστών – καθαριστριών συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπαρμπούτη, χωρίς από τη συνάντηση αυτή να προκύψει κάτι νεώτερο.

Οι καθαρίστριες υπέβαλαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα να μην ισχύσει η απόφαση περί χρησιμοποίησης των καθαριστριών για την καθαριότητα άλλων δημοτικών κτηρίων, την περίοδο (Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι) που τα σχολεία είναι κλειστά.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφίες newsroom onlarissa.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις