ΛΑΡΙΣΑ

«Εντελώς αβάσιμες η καταγγελίες της ΟΓΕ» απαντά η διοίκηση του ΓΝΛ

«Εντελώς αβάσιμα» χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Λάρισας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας σχετικά με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση εξηγεί πως «μας εγκαλεί (!!!) ένα σωματείο που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων για την απόφασή μας να  μεταφέρουμε το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού από ενοικιαζόμενο ιδιωτικό χώρο σε χώρο του νοσοκομείου.

Αντιπαρερχόμενοι τις ειρωνείες  της ανακοίνωσης του σωματείου, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της 25ης-7-2012, για … μύγα και … ξύγκι, πληροφορούμε τις αγαπητές κυρίες και την κοινή γνώμη της πόλης και του νομού ότι πέντε χιλιάδες εδώ, δέκα πιο κει και είκοσι παραπέρα, σημαίνει αθροιστικά απαλλαγή του νοσοκομείου από το δυσβάστακτο βάρος περιττών δαπανών για ενοικιάσεις ιδιωτικών χώρων ύψους 80.000 € σε ετήσια βάση, κάτι που αποφασίσαμε πρόσφατα.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν υπάρχουν ελεύθεροι δημόσιοι δωρεάν χώροι είναι αδιανόητο στη σημερινή δύσκολη εποχή να σπαταλούνται χρήματα για περιττά ενοίκια.

80.000 € σημαίνει γάζες, ράμματα, σύριγγες και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για 4-5 μήνες. Ας αναλογιστεί και η ΟΓΕ και ο κάθε αναγνώστης πόσο χρήσιμες είναι οι πρακτικές μας για τη δημόσια υγεία, τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Λίγες ακόμη απαραίτητες πληροφορίες: Χώρος στο νοσοκομείο για να στεγαστεί ο Οικογενειακός Προγραμματισμός υπάρχει και επιλέχτηκε με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και των αρμόδιων διευθυντών.

Επιπλέον η μεταστέγαση της υπηρεσίας αυτής που αποχωρεί από ιδιωτικό χώρο χωρίς ράμπα πρόσβασης για ΑΜΕΑ, χωρίς ασανσέρ (50 σκαλοπάτια χρειάζεται να ανέβει κάποιος για να αναζητήσεις τις υπηρεσίες του) και χωρίς καμία σύγχρονη κτιριολογική προδιαγραφή γίνεται αναγκαία γιατί αναβαθμίζεται ποιοτικά το κέντρο (το νοσοκομείο διαθέτει όλες τις σχετικές προδιαγραφές) και καταργείται η μίσθωση.

Επιπλέον οι μαίες που υπηρετούν στη δομή αυτή, δηλαδή στον Οικογενειακό Προγραμματισμό και εργάζονταν 5 μόνο ημέρες την εβδομάδα σε πρωϊνό μόνο ωράριο, τίθενται και στη διάθεση της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου για να κάνουν τις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες που τους αναλογούν, όπως συμβαίνει με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου με μαζικές συνταξιοδοτήσεις και αναστολή προσλήψεων.

Ουδέποτε ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε κάποια δημόσια δήλωση για το πρώην ΠΙΚΠΑ που συστεγάζεται με τον Οικογενειακό Προγραμματισμό, και απορούμε πώς τόσο αβασάνιστα και αυθαίρετα υποστηρίζεται από την ΟΓΕ  το αντίθετο! Για καλύτερη πληροφόρησή τους, τους ενημερώνουμε πως από το 2003, με την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ, το προσωπικό μετατέθηκε στο Κ.Υ. Τυρνάβου. Ευκαιρίας δοθείσης όμως, πληροφορούμε τα μέλη της ΟΓΕ που … ανησυχούν για τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που μπαίνουν, τάχα , σε κίνδυνο, ότι λήφθηκε μέριμνα ώστε και η υπηρεσία αυτή, το πρώην ΠΙΚΠΑ δηλαδή, να στεγαστεί σε κατάλληλους χώρους του νοσοκομείου.

Τόσο ο Οικογενειακός Προγραμματισμός όσο και το πρώην ΠΙΚΠΑ θα βρουν φιλόξενη στέγη στους χώρους του νοσοκομείου μας, όπου είναι η φυσική τους θέση και βέβαια θα έχουν και την κατάλληλη ιατρική, νοσηλευτική και διοικητική υποστήριξη από τις υπηρεσίες μας.

Αυτά τα λίγα με ενδιαφέρον και αγάπη για τους πολίτες που προστρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είμαστε στη διάθεση και της ΟΓΕ και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου να τους δεχτούμε και να τους αποδείξουμε με στοιχεία την ορθότητα και το αυτονόητο της ομόφωνης απόφασής μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις