Από τη… Λάρισα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις: 25 Ιουλίου 2012, 20:05

Τον έως σήμερα διοικητή Πρώτης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, δεύτερο στην ιεραρχία αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επέλεξε ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελειου Στρατού, στη θέση του παραιτηθέντος αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Ο αρχηγός  του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζαζιάς υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΣ.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε ούτε ετέθη από κανέναν θέμα επιστροφής αποστράτων στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ