ΕΛΛΑΔΑ

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη εξέφρασε, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως τόνισε, ο λαός ζήτησε ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αναστροφή της ύφεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 7%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και την επαναβεβαίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

Δεσμεύθηκε μάλιστα να φέρει άμεσα νόμο στη Βουλή για την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στη χώρα «υπάρχει Κράτος», όπως είπε χαρακτηριστικά, φέροντας το παράδειγμα της Χαλυβουργίας.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στη δράση των κουκουλοφόρων, λέγοντας ότι το φαινόμενο θα σταματήσει, ενώ θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

«Δεν μπορεί να έχουμε την πιο ελαστική νομοθεσία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αυτό θα αλλάξει συναινετικά» τόνισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα προχωρήσει η ανακήρυξη της ΑΟΖ, επίσης συναινετικά.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, λέγοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προτάσσει προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

«Δεν θα το επιτρέψει ο λαός, αλλά πριν τον λαό δεν θα το επιτρέψω εγώ» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις