«Άβουλο, διακοσμητικό και εκτελεστικό όργανο πολυεθνικών συμφερόντων η Περιφέρεια Θεσσαλίας»!

Δημοσιεύθηκε στις: 24 Ιουλίου 2012, 10:15

Επερώτηση με βαρύτατες αιχμές από τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτριο Μητσιούλη

Ειδικότερα, στην επερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» επισημαίνει τα εξής:

«Εξαιρετικά επικίνδυνες και ανησυχητικές συνθήκες θα υποστούν οι Θεσσαλοί πολίτες εξαιτίας της εγκατάστασης και λειτουργίας σε χιλιάδες στρέμματα γόνιμης γης και βοσκοτόπων , χιλιάδων φωτοβολταϊκών συστημάτων , υπό τις προσταγές των «πραγματικών» κυβερνόντων κου Ράιχενμπαχ και Χααν και με πλοηγό το δήθεν επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».

Συγκεκριμένα , εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου υπό το καθεστώς «Καλλικράτης» ,η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει καταστεί ένα άβουλο , διακοσμητικό και εκτελεστικό όργανο των πολυεθνικών συμφερόντων και  έχει πάψει πλέον να εξυπηρετεί συμφέροντα των Θεσσαλών πολιτών.

Αυτό φανερώνουν και τα εξαιρετικά μειωμένα εγκεκριμένα κονδύλια (μόλις 121 εκ. ευρώ) για την περιφέρεια που έχουν προϋπολογιστεί, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των 800 χιλιάδων Θεσσαλών πολιτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθαι:

1.Είναι νόμιμες και επιστημονικά εγκεκριμένες οι περιβαλλοντολογικές μελέτες που ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες σας ;

2.Με ποια κοινή λογική, «εν μία νυκτί»  εγκρίνονται άδειες για μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ   ενώ όταν ένας απλός Θεσσαλός πολίτης θέλει να εγκαταστήσει σε λίγα στρέμματα λίγα φωτοβολταϊκά για να έχει ένα μικρό εισόδημα , πρέπει να αντιμετωπίσει το «τέρας» της γραφειοκρατίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά των κρατικών υπαλλήλων;

3.Αμφιβάλουμε κατά πόσο είναι διαφανείς οι διαδικασίες ανάθεσης των έργων στις μεγάλες πολυεθνικές αφού δεν μας έχουν παραδοθεί πλήρεις οικονομοτεχνικές μελέτες .

4.Εξηγείστε μας ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος μιας πρώην «διορισμένης  υπαλλήλου» της Κας Γερακούδης Καλλιόπης , η οποία παρακάμπτει τις αρμοδιότητες του περιφερειακού συμβουλίου και τον δικών σας προσωπικά.

5.Πότε πραγματικά θα εφαρμόσετε το πρόγραμμα που ανακοινώσατε προεκλογικά και βάσει αυτού εκλεχτήκατε  περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

6.Κατόπιν των παραπάνω , τι μέτρα προτίθεστε  να λάβετε για να αποτρέψετε την επερχόμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή της περιοχής μας»;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ