ΛΑΡΙΣΑ

Απότιστα μένουν χιλιάδες στρέμματα στον Τύρναβο

Η ΔΕΗ αρνείται ακόμα και διακανονισμό καταβολής των οφειλών από γεωτρήσεις

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα κ. Σωτήρης Τζιούφας αφού λόγω της «σκληρής στάσης της ΔΕΗ απέναντι στον Οργανισμό», όπως τονίζει, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες παραμένουν απότιστα και κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Πρόκειται για καλλιέργειες μια ολόκληρης περιοχής από το Αργυροπούλι, τα Δελέρια και τη Ροδιά, τον Αμπελώνα, τον Τύρναβο, τη Φαλάνη μέχρι και τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου εδώ και μέρες πρότεινε στη ΔΕΗ ένα εφικτό διακανονισμό για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών από γεωτρήσεις. Ένα διακανονισμό δύο μόλις μηνών με καθημερινή καταβολή 3.000 ευρώ περίπου. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Τζιούφα η ΔΕΗ στην πρόταση υπήρξε αρνητική.

Η αρνητική αυτή αντιμετώπιση αφενός, σημειώνει ο κ. Τζιούφας, είναι ανεξήγητη και αφετέρου ουσιαστικά δεν προστατεύονται τα συμφέροντα της ΔΕΗ αφού αν δεν πάρουν χρήματα οι αρδευτές από τα προϊόντα τους που καίγονται καθημερινά από την ξηρασία δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν, δεν συγκεντρώνει χρήματα ο Οργανισμός και δεν μπορεί να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την άλλη το πρόβλημα έχει και πολιτική διάσταση. Και ο κ. Τζιούφας σημειώνει στην «Ε»: «Το πρόβλημα είναι γνωστό και ο Οργανισμός κάθε χρόνο μειώνει δραστικά το χρέος που παρέλαβε από το παρελθόν και προς τη ΔΕΗ. Χάρη στη σωστή διαχείριση χρέη του παρελθόντος προς τράπεζες. ΙΚΑ, ιδιώτες προμηθευτές Εφορία και ΔΕΗ μειώνονται και πληρώνονται κανονικά.

Ακόμα και προς τη ΔΕΗ όπου υπήρχε σημαντικό χρέος αυτό μειώθηκε κάτω από το μισό». Και ο κ. Τζιούφας συνεχίζει: «Αντί η σημερινή διοίκηση να τύχει από όλους τους εμπλεκομένους φορείς επιβράβευσης λαμβάνουμε την αδιαφορία. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από το αρμόδιο υπουργείο , την Περιφέρεια, τον Δήμο Τυρνάβου, αλλά και από τον συντοπίτη μας αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο να δώσουν λύση; Μια λύση που θα ωφελήσει όλους και τους αρδευτές αλλά και τη ΔΕΗ η οποία μέσα σε δύο μήνες θα πάρει τα χρήματά της».

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Κώστας Τσόλας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις