ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αλόνσο κέρδισε στην πίστα του Χόκενχαιμ και για την Ελλάδα!

Ο κορυφαίος Ισπανός οδηγός της Ferrari στις δηλώσεις του άφησε αιχμές κατά της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πρόωρο πάρτι γενεθλίων για τον Φερνάντο Αλόνσο! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας υποσχέθηκε… πάρτι στους μηχανικούς της Ferrari μετά την επικράτηση του, η οποία συνοδεύτηκε με επιβλητική εμφάνιση, στο Χόκενχαϊμ δηλαδή στην έδρα του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Φέτελ τερμάτισε δεύτερος (σ.σ. τιμωρήθηκε και έπεσε στην 5η θέση), προσπερνώντας τον Τζένσον Μπάτον, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση μετά από καιρό, στον προτελευταίο γύρο, πατώντας εκτός πίστας. Τελικά την τρίτη θέση πήρε ο Κίμι Ράικονεν.

Επτά ημέρες πριν από τα γενέθλια του, τα οποία ελπίζει να τα γιορτάσει με νίκη στη Βουδαπέστη, ο Αλόνσο κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος με την αρωγή των μηχανικών της Ferrari, οι οποίοι επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και έγινε ο πρώτος οδηγός με τρεις νίκες φέτος.

Ο οδηγός από το Οβιέδο είδε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία των οδηγών, Μαρκ Γουέμπερ να ανεβαίνει στους 34 βαθμούς.

Ο νικητής αναφέρθηκε και πάλι στην κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα του και ήταν αρκετά ευαίσθητος για να αναφερθεί τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ελλάδα, οι οικονομίες των οποίων έχουν δει καλύτερες μέρες.

“Δεν γνωρίζω πολλά από πολιτική, αλλά είναι η αλήθεια πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι καλή, ωστόσο ως Ισπανός οδηγός σε ένα ιταλικό αυτοκίνητο το οποίο έχει σχεδιαστεί από έναν Έλληνα (σ.σ. Νικόλας Τομπάζης), είναι πολύ καλό που νικήσαμε εδώ (Γερμανία)”, υποστήριξε ο Αλόνσο.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις