ΑΡΘΡΑ

«Βεντέτα» στο ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς… αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι

Το ότι οι πολιτικοί μας διαχρονικά αρέσκονται στο να ζουν σε ένα παράλληλο και διαφορετικό σύμπαν με την ελληνική κοινωνία αποτελεί κοινή παραδοχή.

Το είχε πει εξάλλου με τον πλέον γλαφυρό από το βήμα της βουλής στη μία και μοναδική της ομιλία η Λαρισαία Άννα Βαγενά.

Το ανησυχητικό της ιστορίας είναι πως η πλειοψηφία των πολιτικών συνεχίζει να ζει σ’ αυτή την εικονική πραγματικότητα ακόμη και τώρα που στην κοινωνία δεν έχει μείνει… κολυμπηθρόξυλο σε σχέση με την Ελλάδα του 2009.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της συμπεριφοράς του Βαγγέλη Βενιζέλου. Την ώρα που μισθοί, συντάξεις και επιδόματα φλερτάρουν ξανά με τη γκιλοτίνα, τo δικό του πρόβλημα είναι πώς θα αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών που φέρει και ο ίδιος για τα όσα διέπραξε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάζω λοιπόν στο «Πρώτο Θέμα» τα εξής: Σε «βεντέτα» μεταξύ του Ευ. Βενιζέλο και του Γ. Παπανδρέου τείνει να εξελιχθεί το θέμα του δημοψηφίσματος. Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την απόφαση του τότε Πρωθυπουργού. Διαφορετική άποψη φέρεται να έχει ο Γ. Παπανδρέου».

Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης σήμερα, ακόμη και ο πλέον «σκληροπυρηνικός» – άλλοτε – ΠΑΣΟΚος που να συμμερίζεται αυτή την αγωνία του Βενιζέλου;

Μάλλον ο κ. Μεϊμαράκης ως νέος πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να μεριμνήσει για κονδύλια για τη δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος.

Γιατί μικρομεγαλίστικες συμπεριφορές «εν δυνάμει πρωθυπουργών» του… 12% μόνο ψυχιατρικής αντιμετώπισης μπορούν να τύχουν.

Απόστολος Ράιδος / a.raidos@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις