ΚΟΣΜΟΣ

Το κυνήγι ελεφάντων στέλνει εκτός WWF τον Ισπανό βασιλιά!

Αιτία μια φωτογραφία από το πρόσφατο σαφάρι του Χουάν Κάρλος στην Μποτσουάνα

Tο βασιλικό σαφάρι ελεφάντων του Ισπανού μονάρχη -και κυρίως οι φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε με το όπλο μπροστά από έναν ελέφαντα- οδήγησε στην «ντροπιαστική» αποπομπή του Χουάν Κάρλος από τη θέση του ως επίτιμο πρόεδρο του WWF της χώρας.

Τα μέλη του συμβουλίου αποφάσισαν το Σάββατο με ευρύτατη πλειοψηφία (με 226 ψήφους υπέρ και μόλις 13 κατά) να αφαιρέσουν από τον Χουάν Κάρλος τον τίτλο που είχε στην οικολογική οργάνωση.

Τον Απρίλιο, ο Χουάν Κάρλος είχε ταξιδέψει για διακοπές στην Μποτσουάνα, όπου μεταξύ άλλων επιδόθηκε σε σαφάρι ελεφάντων -τον γύρο του διαδικτύου έκανε γρήγορα φωτογραφία στην οποία πόζαρε υπερήφανα με το όπλο μπροστά από έναν ελέφαντα.

«Αν και αυτού του είδους το κυνήγι είναι νόμιμο και ρυθμίζεται, αρκετά μέλη μας θεωρούν τη δραστηριότητα ασύμβατη με την επίτιμη θέση σε έναν οργανισμό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του WWF.

Η βασιλική οικογένεια είχε ζητήσει συγγνώμη για ολόκληρο το (πολυτελές) ταξίδι, την στιγμή που η οικονομία της Ισπανίας δοκιμάζεται σφοδρά.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις