ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νηστεία μετά τους Ολυμπιακούς!

Σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες δεν θα τηρήσουν τη μουσουλμανική νηστεία

Περισσότεροι από 3.000 μουσουλμάνοι αθλητές θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι περισσότεροι εξ αυτών αποφάσισαν να μην τηρήσουν το Ραμαζάνι δηλαδή το μήνα στον οποίο ακολουθείται η θρησκευτική γιορτή νηστείας.

Την Παρασκευή (20/7) ξεκίνησε το Ραμαζάνι στις περισσότερες χώρες. Οι πιστοί δεν μπορούν να πιουν, να φάνε και βέβαια να έρθουν σε σαρκική επαφή με το σύντροφο τους μέχρι τη δύση του Ηλίου. Δηλαδή συνολικά 18 ώρες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στην Αίγυπτο οι αθλητές έχουν την άδεια του ισλαμικού συμβουλίου να μην προχωρήσουν σε νηστεία. Οι περισσότεροι θα… εξιλεωθούν μετά το τέλος του αγώνων, μοιράζοντας φαγητό στους φτωχούς και προχωρώντας σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Η τελευταία φορά που το Ραμαζάνι συνέπεσε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1980 στη Μόσχα. Ο Σουλεϊμάν Νιαμπούι από την Τανζανία νήστεψε και κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στα 5.000μ.

Ο Νιαμπούι που έχει σήμερα το ρόλο του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας στίβου της Τανζανίας δήλωσε πως έχουν αλλάξει οι εποχές πλέον και δεν είναι εύκολο οι αθλητές να νηστέψουν την περίοδο της προετοιμασίας.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις