ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Faethon Olympus Marathon» στο μυθικό βουνό

Στην τελική ευθεία έχουν μπει ο προετοιμασίες και όλα δείχνουν έτοιμα για την διοργάνωση του «Faethon Olympus Marathon», στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο.

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού, στην περιοχή μας, θα γίνει στις 29 Ιουλίου, και όλα προετοιμάζονται με κάθε λεπτομέρεια, μεγάλη προσοχή και φροντίδα από τους συνδιοργανωτές του αγώνα και πολλούς εθελοντές.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για την συμμετοχή πολλών αθλητών(από διάφορες περιοχές της χώρας μας) στον αγώνα, αλλά και για την παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού, φίλων του βουνού και των ορεινών σπορ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα τον παρακολουθήσουν.

Σημείο αναφοράς του «Faethon Olympus Marathon» θα είναι ο γραφικός Κοκκινοπηλός Ελασσόνας, ενώ ο αγώνας είναι απαιτητικός με συνολική διαδρομή 40 χλμ. και υψομετρική διαφορά 3.000 μέτρα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Υγεία», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορείς της Ελασσόνας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Ο «Faethon Olympus Marathon», όπως προϊδεάζει και το όνομά του, είναι ένας «ουρανοδρόμος» (…όπως ίσως θα έλεγε ο Όμηρος) αγώνας στον Όλυμπο, με αλλεπάλληλα ανεβοκατεβάσματα, σε υψόμετρα κυρίως πάνω από 2.000 μέτρα, που ξεκινάει με την ανατολή του ηλίου κι έχει σαν χρονικό όριο για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού, τη δύση.

Η διαδρομή διαγράφεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της στις κορυφογραμμές του Ολύμπου και συμπληρώνεται με ορειβατικά μονοπάτια ( μεγάλο μέρος της διαδρομής ακολουθεί τοΕ4).

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να προσπελάσουν τις περισσότερες κορυφές του βουνού, σε μια κυκλική πορεία, με θέα (…καιρού επιτρέποντος) από τη Πίνδο ως τον Άθω κι από τα βουνά της Μακεδονίας ως τις βουνοκορφές της Στερεάς!

Έχοντας ένα μόνο κοινό σημείο συνάντησης με τους άλλους δυο μαραθώνιους του Ολύμπου, ο αγώνας διαγράφει τη δική του πορεία δυτικά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν ήδη συμμετάσχει σε εκείνους, να συμπληρώσουν την εικόνα τους, έχοντας μια συνολική άποψη για την μεγαλοπρέπεια και την επιβλητικότητα του βουνού στα πιο ψηλά του σημεία.

Για όσους έχουν μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση και θέλουν να παρακολουθήσουν ως θεατές την εξέλιξη του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία, με τις υποδείξεις των διοργανωτών, να βρίσκονται μέσα στον παλμό του αγώνα(…κάνοντας μικρές μετακινήσεις).

Η διαδρομή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο χωριό Κοκκινοπηλός της Ελασσόνας (υψόμετρο 1.000 μέτρα). Το μήκος της έχει μετρηθεί κοντά στα 40 χιλιόμετρα και η συνολική υψομετρική διαφορά λίγο περισσότερο από τα 3.000 μέτρα.

Τα κύρια σημεία της διαδρομής είναι: Κοκκινοπηλός, Χαράδρα Σταλαγματιά, Πύργος Γρίβα, Διακόπι, Άγιος Αντώνης, ΚΕΟΑΧ, Κακάβρακας, Μεταμόρφωση, Φράγκου αλώνι, Καλόγερος, Άγιος Αντώνης, Σταυρoϊτιές, Σκάλα, Σκολιό, καταφύγιο Χρηστάκη, Φλάμπουρο, Κίτρο, Ρούδι, Κοκκινοπηλός.

leukipoli.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις