Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Δημοσιεύθηκε στις: 21 Ιουλίου 2012, 16:57

Μια συνήθεια δεκαετιών ετοιμάζεται να κόψει το υπουργείο Οικονομικών.

Κάθε χρόνο, στο τέλος Δεκεμβρίου, όλοι οι φορολογούμενοι τρέχουν να προλάβουν λίγο πριν από τη βασιλόπιτα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. τους.

Το στριμωξίδι και η γκρίνια στις τράπεζες και στις εφορίες είναι βασικά συνθετικά του εορταστικού κλίματος. Φέτος τα πράγματα μάλλον θα αλλάξουν. Στα σκαριά έχει μπει ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Το μπλόκο σε όσους θεωρήσουν ότι μπορούν να αποφύγουν με τη νέα μέθοδο την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα στηθεί μέσω των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Αν ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν συμπληρώνει τον αριθμό του Ι.Χ. του στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση θα βγαίνει απευθείας ειδοποίηση με την οποία θα ενημερώνεται ότι μόλις εξασφάλισε πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους κυκλοφορίας

Αν δεν το πληρώσει δεν θα μπορεί να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εκπρόθεσμη υποβολή της οποίας συνεπάγεται μεταξύ άλλων και απώλεια του αφορολογήτου ή σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα έξτρα φόρο 500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: 
www.euro2day.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ