ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μετά την Τερψιθέα Λάρισας, σειρά έχει ο Βόλος!

Την αίτηση για δημιουργία οίκου ανοχής στη γειτονική πόλη συζητά τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Το γνωστό «Οίκο Εποχής» που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Τερψιθέας Λάρισας και ο οποίος προσφέρει… υπηρεσίες στον αντρικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, φαίνεται πως ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οι γείτονες και στο Βόλο και ειδικότερα στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τη λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση οίκου ανοχής στην περιοχή της Αρτέμιδας που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Όπως λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος η εισήγησή του για το θέμα θα είναι θετική. Όπως σημειώνει για το θέμα εκκρεμεί σχετική αίτηση ιδιώτη εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Ενδιαφέρον που είχε δημοσιοποιήσει με σχετικό του ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στη λήψη απόφασης, όπως λέει ο κ. Μόσχος, ο Δήμος πήρε εξώδικα από τον επιχειρηματία που ζητούσε τη χωροθέτηση του οίκου ανοχής, καθώς όπως υποστηρίζει, πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις όσον αφορά στις αποστάσεις που πρέπει να έχει ένας οίκος ανοχής από σχολεία, ωδεία, ιερούς ναούς, φροντιστήρια, γυμναστήρια κ.α.

Όπως εξηγεί ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδος κ. Νίκος Στόικος, που από την πλευρά του έχει γίνει και αυτός αποδέκτης οχλήσεων από τον ενδιαφερόμενο Βολιώτη επιχειρηματία, η χωροθέτηση για τον οίκο ανοχής στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας αιτείται για κτίσμα που βρίσκεται στη θέση «Σικίτσα» που είναι σε απόσταση 1,5 χλμ. από τα Κάτω Λεχώνια και 1 χλμ. από τα Άνω Λεχώνια.

Ο κ. Στόικος ωστόσο είναι πιο αποκαλυπτικός όταν πριν από 1,5 – 2 μήνες οι υπάλληλοι της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας δέχθηκαν οχλήσεις από δικηγόρους της Λάρισας που ρωτούσαν να ενημερωθούν για το χρόνο που ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στη χωροθέτηση οίκων ανοχής στην περιοχή.

Εκτιμώ, προσθέτει ο Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας ότι επιχειρηματίες από τη γειτονική πόλη ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν επιχειρήσεις του… έρωτα ανάλογες με αυτές που λειτουργούν στην Τερψιθέα και στο Συκούριο.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις