ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Όχι άλλα οριζόντια μέτρα

Το δίπτυχο «όχι άλλα οριζόντια μέτρα» και «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» προέταξε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Είπε ακόμη πως «δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία, ούτε είναι δεδομένη η παραμονή στο ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών». Ανέφερε επίσης ότι «γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας» και αυτό απαιτεί, πρόσθεσε, «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε., πέραν της τρόικας», ωστόσο επεσήμανε πώς «τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση».

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης προσδιόρισε το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαστε μόνο για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο, αλλά για να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις». «Στηρίζουμε την κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση», πρόσθεσε.

http://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις