ΚΟΣΜΟΣ

24χρονος σκόρπισε το θάνατο σε κινηματογραφική αίθουσα!

“Κινηματογραφική” επίθεση σήμερα στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο. 

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διακόπτει την περιοδεία του στην Φλόριντα και επιστρέφει εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο, από όπου αργότερα θα απευθύνει διάγγελμα.

Η αστυνομία του Ντένβερ ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός από το μακελειό είναι 12 νεκροί – και όχι 14, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα-, και περίπου 50 τραυματίες. Παράλληλα οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς ,  δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική ομάδα και δεν είναι πιστός του Ισλάμ.

Ο 24χρονος Τζέημς ήταν αριστούχος φοιτητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και έκανε στο διδακτορικό του στις νευροεπιστήμες .  Τον Ιούνιο όμως εξαφανίστηκε από την Πανεπιστημιούπολη όπου έμενε, προκειμένου να οργανώσει την επίθεση από το διαμέρισμά του.

Γείτονες του 24χρονου δράστη δήλωσαν ότι επί ώρες άκουγαν μέσα από το διαμέρισμά του ένα τραγούδι να παίζει συνεχώς. Ο Τζέημς έβαλε για τελευταία φορά στο στέρεο το αγαπημένο του τραγούδι και,  πριν φύγει για τον κινηματογράφο, το άφησε να παίζει στην επανάληψη.

Ανάμεσα στα θύματα του μακελειού είναι και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αλλά ,προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός ούτε αν είναι νεκροί, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο νεαρός άνδρας εισέβαλλε στην αιθουσα κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύχτιας πρεμιέρας της ταινίας του Μπάτμαν «The Dark Knight Rises» και άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον των θεατών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ,  ο δράστης κρατούσε τρία όπλα, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα ενώ , κατά την στιγμή της σύλληψης του, βρέθηκαν επάνω και δύο χειροβομβίδες .

Ό δράστης συνελήφθη από τις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση και , προς το παρόν,  δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Κατά τη σύλληψή του ο 24χρονος ομολόγησε ότι στο σπίτι του υπάρχει ποσότητα εκρηκτικών, το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά την έρευνα στο διαμέρισμά του. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι το διαμέρισμα είναι “παγιδευμένο με πολύ περίπλοκα εκρηκτικά”  γιαυτό και η αστυνομία ενδέχεται να παραμείνει στον τόπο του συμβάντος «για πολλές ώρες, ή και ημέρες», προκειμένου να τα εξουδετερώσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε συγκλονισμένος από τον “ειδεχθή και τραγικό” φόνο 14 ανθρώπων  και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. “Η Μισέλ  και εγώ έχουμε συγκλονιστεί και στενοχωρηθεί βαθύτατα από τους ειδεχθείς και τραγικούς φόνους στο Κολοράντο (…). Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους κατοίκους της Ορόρα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Δεσμευόμαστε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και ότι θα φροντίσουμε τους τραυματίες”, προσθέτει ο πρόεδρος σε ανακοίνωσή του .

Τη βαθύτατη λύπη του εξέφρασε για τις δολοφονίες αυτές και ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ.
“Προσευχόμαστε για τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων αυτήν την τραυματική και με μεγάλο πόνο στιγμή. Ελπίζουμε ότι ο υπεύθυνος αυτού του φρικτού εγκλήματος θα λογοδοτήσει γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης”, προσθέτει ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η  πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν «Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή»  ενώ το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μετέδωσε ότι ακυρώθηκε και η σημερινή μετάδοση μιας συνέντευξης του Μόργκαν Φρίμαν, ενός από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις