ΛΑΡΙΣΑ

Πολιτισμός και αθλητισμός “με θέα το Αιγαίο”

Για τρεις ολόκληρες ημέρες πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές και άλλες  εκδηλώσεις θα καταστίσουν τα παράλια της Λάρισας  πόλο έλξης  των επισκεπτών.

Αυτό είναι το μήνυμα της χθεσινή παρουσίασης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο», από τον  περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου

Το  τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού για το καλοκαίρι,  διοργανώνει και φέτος στα παράλια του νομού στις 27, 28 και 29 Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας.

Το  φεστιβάλ περιλαμβάνει,  όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, πλούσιες πολιτιστικές, αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις, όπως είναι η συναυλία του συγκροτήματος «Μπλε», η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου, τα….μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα από τις γνωστές -από την τηλεοπτική τους παρουσία- μαγείρισσες Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, ενώ μία από τις πιο φρέσκες και καινοτόμες δράσεις του φετινού φεστιβάλ είναι και το «άνοιγμα» των πυλών του πρώην βασιλικού κτήματος στο Πολυδένδρι, όπου θα γίνονται μαθήματα ιππασίας και βόλτες αναψυχής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό –παρουσιάστηκε παρουσία του δημάρχων Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα, του αντιδημάρχου Τεμπών κ.  Μιχ. Καρατέγου, του προέδρου των Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Λάρισας κ. Κ. Ζαφείρη καθώς και της  αρμόδιας υπαλλήλου Π.Ε. Λάρισας κ. Κατερίνας Γκέτσιου.

Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας. Αυτό που τονίσθηκε ιδιαίτερα κατά τη συνέντευξη είναι ότι το πρόγραμμα  του φεστιβάλ στηρίζεται φέτος,  στο μεγαλύτερο μέρος του, στο τοπικό καλλιτεχνικό «δυναμικό», με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά πολύ και το κόστος του σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, χωρίς όμως να έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα των εκδηλώσεων.

Με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις και άλλα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στα παράλια της Λάρισας, προσδοκάται ότι θα έχουμε προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και κατά συνέπεια θα υπάρξει τόνωση των επιχειρηματιών του κλάδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε  μία περίοδο βαθυάς οικονομικής ύφεσης για όλους τους Έλληνες, προσπαθούμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προωθήσουμε τις δράσεις  εκείνες που στέλνουν μία όμορφη εικόνα της Λάρισας. Στόχος μας είναι, καθ΄όλο το τριήμερο που θα διαρκέσει το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο», τα παράλια της Λάρισας να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, αφού περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα βρουν ανταπόκριση σε μικρούς και μεγάλους. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα παράλιά μας».

Η κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της επεσήμανε:  «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, θέλοντας να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης της περιοχής μας, διοργανώνουμε και φέτος τις εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο», που περιλαμβάνουν πλούσιο αθλητικό, πολιτιστικό και μουσικό  πρόγραμμα. Καλούμε τον κόσμο να επισκεφτεί και να γνωρίσει τα υπέροχα παράλιά μας και να διασκεδάσει με ποικίλες δωρεάν δραστηριότητες κι εκδηλώσεις. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους θεσμοί, όπως έχει καταστεί πλέον και το φεστιβάλ, διαφημίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας, συνδράμουν στην αναβάθμιση των παραλίων μας και προσελκύουν νέους επισκέπτες. Σκοπός μας λοιπόν είναι να  παράσχουμε στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών».

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους δημάρχους Αγιάς και Τεμπών για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Ο κ. Γκουντάρας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό που σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πλούσιο πλέγμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία έναν ήδη καταξιωμένο θεσμό. Είναι σημαντικό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να στείλουμε για τρεις ολόκληρες ημέρες ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να χαρούμε τις ομορφιές των παραλίων μας».

Ο κ. Καρατέγος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε την κ. Καραλαριώτου  για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει με το φεστιβάλ για την ενίσχυση των παραλίων, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που βοηθούν στην τουριστική προβολή του τόπου μας, κάτι που χρειάζεται τώρα ακόμη πιο πολύ, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών.

Τέλος, ο κ. Ζαφείρης, μιλώντας από την πλευρά των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, της περιοχής ανέφερε: «Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο κλάδος του τουρισμού πλήττεται πάρα πολύ. Ευχαριστούμε λοιπόν την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Λάρισας που καταβάλλουν μία τόσο σημαντική προσπάθεια για τόνωση της τοπικής αγοράς. Κι εμείς από την πλευρά μας, θα φροντίσουμε ώστε οι τιμές ενοικίασης των δωματίων να είναι ακόμη πιο προσιτές σε σχέση με πέρυσι για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό – έχει ως εξής:

Παρασκευή 27  Ιουλίου

  • Αγιόκαμπος

Το μεγάλο μουσικό γεγονός του φετινού φεστιβάλ είναι η συναυλία του συγκροτήματος «Μπλε», που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.

Νωρίτερα, από  5 μ.μ. – 9 μ.μ. στο Beach bar «Θάλασσα» θα πραγματοποιηθούν αγώνες Beach Volley

  • Βελίκα

Στη θέση Θέατρο – Πλατάνια, στις 9 μ.μ. θα δοθεί παράσταση παιδικού θεάτρου από το Μικρό Θέατρο με το έργο «Ο γαϊδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος»

  • Σωτηρίτσα

Διοργανώνονται αγώνες  beach soccer, από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

  • Ομόλιο – Θέατρο Τεμπών

Στις 9 μ.μ. ξεκινούν χορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά συγκροτήματα Ν. Λάρισας

  • Στόμιο

Στις 8 μ.μ. θα ξεκινήσουν… μαγειρέματα με την Ελένη Ψυχούλη της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» και την Ιωάννα Σταμούλου,  με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων

  • Μεσάγγαλα

Στην πλατεία και στη θέση Καράβια διοργανώνονται αγώνες beach soccer, από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Σάββατο 28 Ιουλίου

  • Αγιόκαμπος

Αγώνες Beach Volley θα πραγματοποιηθούν από  5 μ.μ. – 9 μ.μ. στο Beach bar «Θάλασσα»

Στον χώρο ανάπλασης και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με κρουστά – Big Band από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

  • Βελίκα

Στη θέση Σπιτάκι, από 12 π.μ. – 8 μ.μ.  θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες τραμπολίνο και αναρρίχησης σε τεχνητό τοίχο

Στις 11 πμ. Θα πραγματοποιηθεί παιδικό εργαστήρι

Στη θέση Θέατρο – Πλατάνια και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί χορευτική βραδυά με μαθητές Σχολών Χορού και των διεθνούς εμβέλειας καθηγητών Ρίτσαρντ – Έφη.

  • Κόκκινο Νερό

Στην πλατεία και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδυά  με τον Θωμα Θωμαϊδη με θέμα «τραγούδια Καρδιάς»

  • Πολυδένδρι

Μαθήματα ιππασίας και βόλτες αναψυχής από το Ιππικό Κέντρο Θεσσαλίας, από 10 π.μ. – 8 μ.μ. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα διεξάγονται και δραστηριότητες ποδηλασίας

  • Σωτηρίτσα

Διοργανώνονται αγώνες  beach soccer, από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

  • Στόμιο

Στις12 μ.θα ξεκινήσουν αγώνες επίδειξης ιστιοσανίδας και kite – surf

Ταυτόχρονα θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων

  • Καστρί Λουτρό

Στη θέση Liberty,  και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει επίδειξη ζούμπας

  • Μεσάγγαλα

Στη θέση Golden Beach και ώρα12 μ.θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης ιστιοπλοϊκών σκαφών τύπου Laser

Στη θέση  Καράβια θα πραγματοποιηθούν αγώνες beach soccer, από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

  •  Καστρί Λουτρό

Στην Πλατεία και ώρα 9 μ.μ. θα ξεκινήσει μουσική βραδυά με έντεχνα έθνικ και λαϊκά τραγούδια από τον Ντίνο Καραποστόλου και φοιτητές Παραδοσιακής Μουσικής

Κυριακή 29 Ιουλίου.

  • Αγιόκαμπος

Θα πραγματοποιηθεί απονομή των βραβείων στους νικητές των αγώνων beach volley στις 7 μ.μ. στο Beach bar «Θάλασσα»

  • Βελίκα

Στη θέση Σπιτάκι από 12 π.μ. – 8 μ.μ.  θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες τραμπολίνο και αναρρίχησης σε τεχνητό τοίχο

Στις 11 πμ. Στη θέση Θέατρο – Πλατάνια θα πραγματοποιηθεί παιδικό εργαστήρι

  • Πολυδένδρι

Μαθήματα ιππασίας και βόλτες αναψυχής από το Ιππικό Κέντρο Θεσσαλίας, από 10 π.μ. – 8 μ.μ.

  • Σωτηρίτσα

Θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά Beach Soccer στις 7 μ.μ.

  •  Ομόλιο – Θέατρο Τεμπών

Θα δοθεί παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου  με το έργο «Γιατρός με το στανιό», στις 9.15 μ.μ.

  • Στόμιο

Στις12 μ.θα ξεκινήσουν αγώνες επίδειξης ιστιοσανίδας και kite – surf

Στις 7.30 μ.μ. στη θέση Baba beach θα πραγματοποιηθεί επίδειξη χορού ζούμπας

Παράλληλα, θα λειτουργεί  έκθεση παραδοσιακών προϊόντων

  • Μεσάγγαλα

Θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά Beach Soccer στις 7 μ.μ.

Στις 9 μ.μ. θα δοθεί παράσταση παιδικού θεάτρου από το Μικρό Θέατρο

Παράλληλα, τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου  στη Βελίκα –  θέση Πλατάνια, θα γίνεται ενημέρωση από τον ΟΚΑΝΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες

Ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου η δήλωση συμμετοχών στους αθλητικούς αγώνες για τους ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να απευθύνονται στους  υπαλλήλους της Π.Ε. Λάρισας κ. Κατερίνα Γκέτσιου, και τους κ. Βασ. Ζάχο και  Απ.Τόλιο,  ως εξής:

  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ.  Γκέτσιου, τηλ.2413-506474 – 6972-828994  και στον υπεύθυνο των αγώνων κ. Αχιλλέα Παπαγεωργίου τηλ. 6945- 925532
  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACΗ SOCCER ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Γκέτσιου  και τον υπεύθυνο του  τουρνουά κ. Απ. Τόλιο, τηλ. 6978 – 557962
  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACΗ SOCCER – ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ.  Γκέτσιου και τον κ. Βασ.   Ζάχο τηλ. 6944-707419, 6973-058334
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις