ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο παππούς έχει πίεση» για δυο παραστάσεις στο κηποθέατρο Αλκαζάρ

Ο Κώστας Βουτσάς στο έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου

Πέρασαν 15 χρόνια και ο παππούς δεν έβαλε μυαλό! «Ο Παππούς έχει πίεση» λοιπόν, η θεατρική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται επικαιροποιημένη, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς.

Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον παππού στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά.

Η θεατρική παράσταση που σκορπά γέλιο στους θεατές θα παρουσιαστεί και στο Κηποθέατρο της Λάρισας για δύο ημέρες, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 9:15 μ.μ.

Ο παππούς (Κώστας Βουτσάς), οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου), ένας μπάτσος (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η μία εγγονή (Σοφία Παυλίδου) ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη (Θωμαΐς Ανδρούτσου) ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο (Κώστα Αποστολάκη) και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι. Και η τρίτη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.

Μέντορας της οικογένειας; Ποιος άλλος; Ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση «Hey, teacher, leave the kids alone».

Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης (Πέτρος Λαγούτης) και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος, ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις