ΛΑΡΙΣΑ

«Καμία εξόρυξη λιγνίτη χωρίς κοινωνική συναίνεση» διαβεβαιώνει ο Μάξιμος

Διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αξιοποίηση των κοιτασμάτων λιγνίτη στην Ελασσόνα χωρίς να υπάρξει συναίνεση της τοπικής κοινωνίας έλαβε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα σχετικά με την εξόρυξη του λιγνίτη στην Ελασσόνα επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου στον οποίο μετέφερα την έντονη διαφωνία της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται δια των εκπροσώπων της, στο ενδεχόμενο εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου κοιτάσματος.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν θα γίνει χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και κυρίως συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, στις περιοχές που υπάρχουν λιγνιτικά αποθέματα.

Πάντοτε πίστευα -πόσω δε μάλλον σήμερα ωςΑναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων- στην ήπια ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της για την παραγωγή προϊόντων ποιότητας με ονομασία προέλευσης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις