ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο χώρο του Φρουρίου στην Λάρισα με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για την διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Θεσσαλία.

Σε ανακοίνωση σημειώνετια πως «Η διαβούλευση που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στόχο έχει να πετύχει την συναίνεση των φορέων και του λαού της Θεσσαλίας ώστε να περικοπούν αρδεύσιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης και την εναρμόνιση με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 που θα μειώσει ακόμη περισσότερο την αγροτική παραγωγή και θα ξεκληρίσει τους μικρομεσαίους αγρότες. Επιπτώσεις θα υπάρχουν και στο νερό ύδρευσης καθώς μετατρέπουν το νερό από φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα με στόχο να το παραδώσουν στους επιχειρηματίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλίας. Αταλάντευτα διεκδικεί την συγκρότηση Κρατικού Ενιαίου Φορέα διαχείρισης των υδάτων στην χώρα, την ολοκλήρωση της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου με τα συνοδευτικά έργα για την αξιοποίηση του νερού,  τα άλλα μεγάλα και μικρότερα περιφερειακά έργα που θα αξιοποιήσουν τα επιφανειακά νερά και θα εμπλουτίσουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.»

Ομιλητές: Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε

Ρίζος Μαρούδας μέλος του Γραφείου της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Θα υπάρχουν παρεμβάσεις από τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις