ΛΑΡΙΣΑ

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις ειρηνοδικείων προανήγγειλε από τη Λάρισα ο Ρουπακιώτης

«Καλλικράτη» και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στην πρώτη του επίσκεψη στην περιφέρεια ως υπουργός, ο κ. Ρουπακιώτης είχε επαφές με δικαστικούς λειτουργούς, το δικηγορικό σύλλογο Λάρισας ενώ επισκέφτηκε και τις φυλακές.

«Ο μεγάλος αριθμός ειρηνοδικείων θα ενοποιηθεί ή θα  καταργηθεί έτσι ώστε να προκύψει ένας αριθμός ειρηνοδικών και δικαστικών υπαλλήλων για να ενισχυθούν τα ειρηνοδικεία που λειτουργούν» είπε ο υπουργός ενώ εξήγησε πως «το κριτήριο ενοποίησης ή κατάργησης των ειρηνοδικείων αποκλειστικά και μόνο είναι ο μικρός αριθμός έκδοσης αποφάσεων. Μιλάμε για ειρηνοδικεία που βγάζουν το πολύ μέχρι 10 αποφάσεις το χρόνο».

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε ως σημαντικότερο πρόβλημα για τη δικαιοσύνη αυτό της καθυστέρησης στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού εξήγησε πως χρήματα δεν υπάρχουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι στο εξευτελιστικό επίπεδο 550 εκ. ευρώ από 930 εκ. ευρώ που ήταν πρόπερσι».

Έτσι, πρόκρινε ως λύση τις μετατάξεις, ενώ για το θέμα της μηχανογράφησης την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Newsroom onlarissa.gr / φωτό:onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις