ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αγώνες αυτοί είναι και του Τύπου …

«Στρατιές» δημοσιογράφων και τεχνικών στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σχεδόν 28,000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 190 χώρες θα καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη θα καλύψουν για πρώτη φορά δημοσιογράφοι από 28 χώρες που δεν έστειλαν απεσταλμένους στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια.

Ανάμεσα τους βρίσκονται δημοσιογράφοι από το μικροσκοπικό νησάκι Ναούρου με πληθυσμό 10.000 κατοίκων και τα νησιά Κιριμπάτι, ο συνολικός πληθυσμών των οποίων μόλις ξεπερνάει τους 100.000.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου από άγνωστα μέρη της γης θα αποτελέσουν… αξιοθέατο για τους συναδέλφους τους. Δεν αποκλείεται ο δημοσιογράφος από τα νησιά Κιριμπάτι να δώσει συνέντευξη στο BBC ή στο NBC, τα δίκτυα που κάνουν τη δική τους κάλυψη.

Κι αν στο BBC δεν έχουν καταφέρει να μετρήσουν με ακρίβεια ακόμα το δυναμικό που θα εργαστεί για λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση είναι περίπου 770), η αποστολή του NBC ανέρχεται σε 2.700 ανθρώπους. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, μακιγιέρ κτλ θα αποβιβαστούν στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά οι μεταδόσεις θα γίνουν και στα ισπανικά.

Το δίκτυο Al-Jazeera που έχει αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια θα έχει 150 απεσταλμένους. Τα τρία μεγάλα δίκτυα θα έχουν τα δικά τους στούντιο.

Στο Main Press Centre θα διεξάγονται καθημερινά 24 συνεντεύξεις Τύπου. Μόνιμη θέση στην αίθουσα Τύπου έχουν 5.800 δημοσιογράφοι, οι μισοί εκ των οποίων έχουν βάση στην Ευρώπη, ενώ 2.000 έρχονται από την Αμερική και την Ασία, 220 από την Ωκεανία και 150 από την Αφρική.

Μέσα στο Press Centre λειτουργεί γυμναστήριο, μπαρ κέντρο μασάζ και ιατρικό κέντρο με 24ωρη παρουσία γιατρών και νοσοκόμων. Όπως αποκάλυψε η διευθύντρια Μάντι Κίγκαν το εστιατόριο θα σερβίρει πίτσα, παγωμένη μπύρα και… δέκα χιλιόμετρα μακαρόνια και 26.700 αγγούρια.

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις