ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο Λαρισαίοι καλλιτέχνες στη Μπιενάλε Ρωσίας και Σαντορίνης

Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε καλλιτεχνικές επιτυχίες

Η γνωστή Λαρισαία δημιουργός και ακαδημαϊκός-γιατρός  Μαρία Θεοδώρα Δημάκη για ακόμη μια φορά βρήκε το χρόνο να «ταξιδέψει» με τα έργα της στην εξωτική Ταϋλάνδη. Χαρακτικό της έργο επιλέχθηκε για την 3η Τριεννάλε της Μπανγκόγκ, μοναδική ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη διεθνή αυτή έκθεση που θα διαρκέσει με περιοδείες έναν χρόνο.

Παράλληλα συμμετέχει σε δύο κατηγορίες και στην 1η Μπιενάλε της Σαντορίνης με νέα τεχνική και ατομική δουλειά  στην κατηγορία της «τέχνης του χαρτιού», ευφάνταστες κατασκευές καμωμένες αποκλειστικά από χαρτί.  Για όσους δεν ταξιδέψουν στη Σαντορίνη αυτό το καλοκαίρι η ίδια έχει προδημοσιεύσει τα επιλεγμένα έργα στο προσωπικό της site www.mariatheodoradimaki.com .

Στη δεύτερη κατηγορία της Μπιενάλε της Σαντορίνης παρουσιάζει δουλειά της και με την ομάδα TERMINAL. Πρόκειται για το καλλιτεχνικό δίδυμο της ίδιας της Μαρίας Θεοδώρας Δημάκη με το βραβευμένο ερασιτέχνη φωτογράφο Στάθη Τίγγα. Παρά τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις και των δύο, βρίσκουν  το χρόνο να δημιουργούν και να εκπλήσσουν με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Την ίδια εποχή με την 1η Μπιενάλε της Σαντορίνης , μια ακόμη δημιουργική τους πρόταση επιλέχθηκε και από τη γνωστή στο εικαστικό κοινό και όχι μόνο, 3η Μπιενάλε της Μόσχας. Πρόκειται για ένα θεσμό με μεγάλη απήχηση στα διεθνή καλλιτεχνικά δρώμενα που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη μεγάλη πρωτεύουσα.

Τα έργα των δύο Λαρισαίων δημιουργών εκτίθενται στο ΜΜΟΜΑ, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μόσχας. Πληροφορίες για το πολυάσχολο και επιτυχημένο καλλιτεχνικό δίδυμο στο artgroupterminal.blogspot.com. Με γεμάτο το καλοκαίρι τους από καλλιτεχνικές επιτυχίες αναμένουμε τα νεότερα …

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις