ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον Εισαγγελέα Βολιώτης έμπορος για εκπτώσεις εκτός περιόδου

Εντατικοί έλεγχοι από τις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων

Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε, έμπορος του Βόλου, για επιβολή ποινικών κυρώσεων, από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, διότι σε έλεγχο που έγινε στο κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων, μέσω αναρτημένων ενδεικτικών πινακίδων στις προθήκες και στα ράφια του, πραγματοποιούσε εκπτώσεις, σε περίοδο που αυτές απαγορεύονται και προσφορές, χωρίς αυτές να έχουν ανακοινωθεί στην Υπηρεσία και στον οικείο Εμπορικό Σύλλογο τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την έναρξή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία, το μήνα Ιούνιο του 2012, υπάλληλοι πραγματοποίησαν 30 αγορανομικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους, στις περιοχές Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αλυκών, Διμηνίου και Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, χωρίς να διαπιστωθεί αγορανομική παράβαση.

Κατά τον Ιούνιο ελήφθησαν 12 δείγματα, εκ των οποίων το ένα βάση καταγγελίας και αφορούσε σε έτοιμο γεύμα (πεϊνιρλί), τα εννέα βάση πρωτοκόλλου συνεργασίας της Υπηρεσίας με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου και αφορούσαν τα τέσσερα σε οίνους και τα πέντε σε μέλι και τα υπόλοιπα δύο βάση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Γ.Γ.Κ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Χ.Κ.) για τον έλεγχο των χημικών και βιομηχανικών προϊόντων για το έτος 2012 και αφορούσαν σε σύνθετη συγκολλημένη ξυλεία μη επικαλυμμένη. Όλα τα δείγματα στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση.

Το Τμήμα Εμπορίου, παρέλαβε 13 απαντήσεις από το Γ.Χ.Κ., με αποτελέσματα εξετάσεων δειγμάτων τα οποία είχαν λάβει υπάλληλοί της κατά τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις αυτές και τα 13 δείγματα, εκ των οποίων τα εννέα εξετάσθηκαν από τη Δ΄ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (υγρά καύσιμα), ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα εξετάσθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Βόλου, κρίθηκαν κανονικά.

Τον περασμένο μήνα υποβλήθηκαν στην υπηρεσία πέντε καταγγελίες, από τις οποίες ξεχωρίζει περίπτωση καταναλωτή, που ενώ αγόρασε ένα πεϊνιρλί και κατανάλωσε μέρος του, διαπίστωσε την ύπαρξη εντόμου (μύγας). Υπάλληλοι της Υπηρεσίας προέβησαν στη λήψη δείγματος του προϊόντος, το οποίο προσκόμισε ο καταγγέλλων και το έστειλαν στη Χημική Υπηρεσία Βόλου προς εξέταση, με το ερώτημα του μακροσκοπικού και οργανοληπτικού ελέγχου. Ο καταναλωτής έκανε και καταγγελία στη Διεύθυνση Υγείας.

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, κατάστημα εστίασης και αναψυχής (ταβέρνα – εστιατόριο), δε διέθετε τιμοκαταλόγους προς χρήση της πελατείας του, χρέωσε και εισέπραξε τιμή υπέρτερη για σερβιριζόμενο είδος με το κιλό, με τη μέθοδο της ελλιπούς ζύγισης, καθώς επίσης και δεν εξέδωσε Απόδειξη Λιανικής Πώλησης, για τα είδη που κατανάλωσε ο καταγγέλλων.

«Η Υπηρεσία μας θα εντάξει το σχετικό έλεγχο στο καταγγελλόμενο κατάστημα, στους ελέγχους που έχουν προγραμματιστεί και θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, σε διάφορες παραθαλάσσιες περιοχές και τουριστικά θέρετρα του Νομού μας», επισημαίνει το Τμήμα Εμπορίου.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις