ΛΑΡΙΣΑ

«Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι και οι χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιοχής»

Απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη στο δημοσίευμα της διοίκησης του ΓΝΛάρισας

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χωρίς καμιά έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα – απάντηση του Συμβουλίου Διοίκησης που αφορούσε την επίσκεψή μου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την επαφή που είχα με το ΔΣ των εργαζομένων.

Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ανακρίβειες όπως λέτε  καθώς και ορισμένα ζητήματα, που επιλεκτικά μπαίνουν στην επιστολή σας.

1)Οι εργαζόμενοι και οι χρήστες υγείας είναι γνώστες όλων των προβλημάτων που

αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο αφού οι ίδιοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή. Δεν πρέπει κανείς να τους υποτιμά.

2)Ότι αναφέρθηκε στην επιστολή μου ήταν ένα προς ένα καταγεγραμμένο με βάση τα όσα

ειπώθηκαν από τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ των εργαζομένων, και όσων καθημερινά μας καταγγέλλουν χιλιάδες ασθενείς και χρήστες υγείας.

3)Επιβεβαιώνεται ότι ο μαστογράφος δεν λειτουργεί, πράγμα το οποίο κατήγγειλα. Οι

δικαιολογίες για κάλυψη με την κινητή μονάδα αποτελούν ημίμετρο και προσπάθεια μπαλώματος.

4) Σχετικά με τους θερμαστές. Η αλήθεια δεν παύει να είναι ότι υπάρχουν 3 θερμαστές οι

οποίοι δεν επαρκούν για να καλύπτουν τις βάρδιες, τα ρεπό και τις άδειές τους.

Αυτό οδηγεί σε καταστρατήγηση των ωραρίων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που αναγκάζονται να αποδεχτούν από αίσθηση ευθύνης προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο.

5) Στο ζήτημα των υλικών (αναλώσιμα κ.α) ο κόσμος τόχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι.

Οι ελλείψεις σε υλικά είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στην αγορά αυτών των υλικών. Το να προσπαθείτε το αντίθετο αποτελεί σκέτο εμπαιγμό.

6) Σε ότι αφορά τα προβλήματα του Ακτινολογικού τμήματος που αναφέρθηκαν στην

επιστολή μου φωνή βοώντας… Είναι απαράδεκτο να μην  λειτουργούν «λόγω τεχνικού προβλήματος» ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα, οι ασθενείς να πηγαινοέρχονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την τσέπη τους,   και αυτό να θεωρείται «άριστη  συνεργασία και εξυπηρέτηση μεταξύ των νοσοκομείων».

Ας βγάλουν συμπεράσματα οι συνάδελφοι του Γ.Ν.Λ. και οι ασθενείς που υφίστανται την όλη ταλαιπωρία.  Θεωρώ πως δεν περιποιεί τιμή για το σύστημα Υγείας  για το ότι εδώ και έξι μήνες από Λαμία και Καρπενήσι σωρεία περιστατικών εξυπηρετούνται από το Γ.Ν.Λ.

7) Σε ότι αφορά την συμμετοχή μου ως αιρετό μέλος (εκπρόσωπος γιατρών) στο ΔΣ του

Νοσοκομείου προσπαθείτε προς χάριν εντυπώσεων να δημιουργήσετε την εικόνα της συναίνεσης, της σύμπλευσης με την αποδεχόμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική που εσείς με ιδιαίτερη σπουδή προωθήσατε τα τελευταία χρόνια.

Γνωρίζετε πολύ καλά όπως και οι συνάδελφοί μου στο Νοσοκομείο, τη στάση μου, τις πολιτικές θέσεις που εξέφραζα στο ΔΣ για τα καίρια ζητήματα που απασχολούσαν το Νοσοκομείο (προσωπικό, υποδομές, οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας, εφημεριακό καθεστώς, ισολογισμοί, προϋπολογισμοί, το χαράτσι των 5 €) που αταλάντευτα υπερασπιζόμουν αλλά και αποτελούσε σημείο σύγκρουσης ενάντια στην πολιτική που εμπορευματοποιεί ιδιωτικοποιεί το χώρο της δημόσιας Υγείας.

Ακριβώς αυτή την κεντρική πολιτική κατεύθυνση που εφαρμόζεται και στο Γ.Ν.Λ όπως και στο Πανεπιστημιακό, τη βαθύτατα αντιλαϊκή και αντεργατική, που προωθείται και με τα μνημόνια,  προσπαθείτε να αφήσετε στο απυρόβλητο, στοχεύοντας σε προσωπικές αναφορές, που κρύβουν τη πολιτική σας διαφωνία και αντίθεση με τις θέσεις και το πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους εργαζόμενους του Γ.Ν.Λ., καθώς και στους χιλιάδες χρήστες υπηρεσιών Υγείας της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις