ΛΑΡΙΣΑ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της 3ης Γιορτής Σκόρδου

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στις φετινές εκδηλώσεις της 3ης Γιορτής Σκόρδου, στον Πλατύκαμπο, όπου εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας παρακολούθησαν την Παρασκευή τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου ενώ το Σαββατοκύριακο συνέρευσαν στην πλατεία του χωριού και είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορα δρώμενα και να ενημερωθούν για την παραγωγή σκόρδου της περιοχής, η οποία είναι φημισμένη σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Σκόρδου, που διοργάνωσε ο εξωραϊστικός σύλλογος «Πολίτες για Ποιότητα Ζωής» σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή και να προμηθεύτηκαν το σκόρδο του Πλατυκάμπου, ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και για τη γεύση που προσφέρει στα φαγητά της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κουζίνας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι επιδείξεις με το πλέξιμο της αρμάθας του σκόρδου, με την αναπαράσταση της καλλιέργειάς του και με την παρασκευή του περίφημου σκορδαριού.

Συνάμα, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν από τον κ. Γ. Τσαντούλη (πτυχιούχος  BSCC και  MSC και παραγωγός) για την πορεία και της προοπτικές της καλλιέργειας του σκόρδου στην ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ του Σαββάτου λειτούργησε λαϊκή ταβέρνα στην πλατεία του Πλατυκάμπου ενώ υπήρξαν χορευτικές επιδείξεις και ακολούθησε διασκέδαση έως αργά τη νύχτα. Το μεσημέρι της Κυριακής τα τσίπουρα είχαν την τιμητική τους για τους επισκέπτες συνοδεία μεζέδων με άφθονο σκόρδο,  που προσφέρθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Πλατυκάμπου.

Για τα μικρά παιδιά τα δρώμενα ήταν πολλά και περιελάμβαναν καλλιτεχνικό εργαστήρι, έκθεση βιβλίου, «παραμυθοπαιχνίδια» – δραστηριότητες αφήγησης και κατασκευών με την κ. Κ.Μακατού, μουσική παράσταση με τίτλο «Οι πειρατές της μουσικής» με την κ. Ρ. Κωσταβάρα κ.α. Το βράδυ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρουσίαση     του  ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.  για το  χθες, το  σήμερα  και  το  αύριο  της Κάρλας και με την παρουσίαση  εκθεμάτων  του  Μουσείου  Λιμναίου  Πολιτισμού  Κάρλας ενώ υπήρξε και μία εντυπωσιακή επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας από τους μαθητές του Γ. Σ. TAE KWON DO της περιοχής.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Χαρακόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Η. Διώτη και Δ.Γελαλής, της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσ. Αλεξόπουλος,  η Περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευ.Λιακούλη, οι Αντιδήμαρχοι Κιλελέρ κ.κ. Γ.Στατήρης, Πολιτισμού κ. Κλ.Θεοδωρούλης, Γ.Καρυούδης, Ι.Ζαχαριάς, Β.Χατζούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλελέρ κ.κ. Α.Κουτρουμπέλη, Γ.Παπακωνσταντίνου, Φ.Νανούλης, Γ.Λαδόπουλος, ο πρόεδρος κ.Α.Φασφαλής και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος κ. Γ. Νταλαρίζος και τα μέλη του συλλόγου «Πολίτες για Ποιότητα Ζωής», πρόεδροι άλλων Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις