ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Πορταριά το Θερινό Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Κ.Κ. Γαλλίας Πιέρ Λοράν

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ως αντιπρόεδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και του προέδρου Πιέρ Λοράν, Γ.Γ. του Κ.Κ. Γαλλίας, ξεκινάει αύριο Τετάρτη 18 του μήνα και ολοκληρώνεται το Σάββατο το απόγευμα το Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και του transform! Europe.

Οι εργασίες ξεκινούν ουσιαστικά  από σήμερα Τρίτη από το Φεμινιστικό Δίκτυο του ΚΕΑ (EL-FEM).

Όπως επισήμανε στο «Ράδιο Ένα» το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Συνασπισμού Κώστας Πουλάκης, εδώ και 10 χρόνια το θερινό Πανεπιστήμιο είναι θεσμός και διεξάγεται σε κάποια χώρα και πόλη της Ευρώπης και με τη συμμετοχή νέων παρακολουθούν για ένα τετραήμερο θερινά μαθήματα για την πολιτική επικαιρότητα, την Ευρώπη, εργασιακά θέματα, ενώ γίνεται και μια μικρή συνεδρίαση των προέδρων και αντιπροέδρων του Κ.Ε.Α.

Πριν από ένα χρόνο αποφασίστηκε αυτή η συνάντηση να γίνει στην Ελλάδα, ως συμπαράσταση, ενώ δόθηκε «μάχη», ώστε να γίνει η συνάντηση στη Μαγνησία και στην Πορταριά, ανέφερε.

Στο θερινό Πανεπιστήμιο του ΚΕΑ θα λάβουν μέρος περίπου 400 άνθρωποι, ενώ θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Πιέρ Λοράν, Γ.Γ. του Κ.Κ. Γαλλίας, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που θα κάνει εισήγηση το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, σε συνεργασία με τα ελληνικά κόμματα-μέλη του ΚΕΑ, τον ΣΥΝ και την ΑΚΟΑ, το Θερινό Πανεπιστήμιο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει νέους ακτιβιστές και μέλη κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων από όλη την Ευρώπη, για να συζητήσουν τα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και των ολομελειακών συζητήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής Ευρώπης.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις